Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan dolarda 'ikili kur' iddiasına yanıt!

Dolarda artış sürerken Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki fark sık sık gündeme gelmişti. 2023 yılının ikinci enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dolarda 'ikili kur' iddiasına yanıt verdi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan dolarda 'ikili kur' iddiasına yanıt!

Geçtiğimiz haftalarda Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki fark yatırımcının gündemindeydi. “Dolarda ikili kur var mı?” iddalarında son noktayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu koydu.

KAPALIÇARŞI İLE MERKEZ BANKASI KURU NEDEN FARKLI?

2023 yılının ikinci enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki farka ilişkin açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, "İkili kur sistemi diye bir şey yok, Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir" diye konuştu.

"İKİLİ KUR SİSTEMİ DİYE BİR ŞEY YOK"

Başkan Kavcıoğlu, piyasada oluşan ikili kur için, "İkili kur sistemi diye bir şey yok, Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir" diyen Kavcıoğlu, "Bu bazen açılır, bazen kapanır, bu yeniymiş gibi seçim öncesi bu işi alevlendirerek gazetelere manşet yapmak doğru değil, TCMB bu ülkenin en itibarlı kurumu" ifadelerini kullandı.