Dolarda uzun vadeli ayı piyasası görünmüyor!

ABD borsalarındaki düşüşle küresel piyasalarda değer kazanan doların 2018 dip seviyelerini yeniden test etmesi bekleniyor.

Dolarda uzun vadeli ayı piyasası görünmüyor!

ABD borsalarındaki düşüşle beraber küresel piyasalarda değer kazanan dolardaki bu yükseliş devamlılık işaretler vermiyor. Doların 2018 dip seviyelerini yeniden test etmesi bekleniyor

Wall Street endeksleri şiddetli düşüşler karşısında mücadelesini sürdürürken küresel piyasalarda dolar 6 haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Fakat ABD bankası Brown Brothers Harriman’in Küresel Para Birimi Stratejisi Başkanı Win Thin doların bu yükseklikte uzun süre kalamayacağını üstelik daha fazla düşeceğini öngörüyor.

Thin CNBC’deki röportajında küresel dolar endeksinin Şubat 2018 diplerini test edeceğini belirtti. Gün içerisinde 93 seviyesinde ilerleyen endeks baş stratejiste göre 88 baz puan seviyesine kadar gerileyerek yaklaşık %5’lik bir oranda düşebilir.

Baş stratejist röportajında, “Mart ayında pandeminin ciddi bir şekilde yoğunlaşmasından itibaren riskten kaçış nöbetlerinde doların değer kazandığını gördük. Fakat bu kazanımlar uzun vadeli olmadı. Doların ve ABD ekonomisinin önünde engeller oluşmaya devam ediyor. Bu nedenle iyileşmenin 2021’nin başına ertelendiğini düşünüyorum” sözlerini kaydetti.