Doları olanlar dikkat! Tüm gözler bu karara çevrildi! Bu hafta açıklanacak

Doları olanlar için kritik haftaya girildi. Gözler dolar fiyatları üzerinde etkili olacak kritik açıklamaya çevrildi. Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. Geçen ay faiz indiren Merkez’in faiz kararı şimdiden merak konusu oldu. Peki, “Merkez faiz kararı”, “Merkez faiz kararı ne zaman?”, “Merkez faiz artıracak mı?” sorusunun cevabı…

Doları olanlar dikkat! Tüm gözler bu karara çevrildi! Bu hafta açıklanacak

Merkez Bankası faiz kararı için belirlenen güne az bir zaman kaldı. Eylül ayında düzenlenecek PPK toplantısının ardından faiz kararı açıklanacak.

Merkez Bankası Eylül 2022 faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez faiz kararı ne zaman?

TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre, bu ay faiz kararı 22 Eylül 2022 Perşembe günü açıklanacak.

Merkez faiz artıracak mı? Merkez faiz oranları… İşte Merkez faiz oranı

Piyasalar bu hafta dört gözle TCMB'nin perşembe günkü faiz kararına çevirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin çoğu, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 13'te sabit bırakılacağını tahmin ediyor.