Dondurucu soğuklarda yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yardım vatandaşlardan geldi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yiyecek gıda bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına hayvansever vatandaşlardan yardım eli geldi. Dondurucu soğukların etkili olduğu ve beyaz karlar altında kalan bölgede yiyecek kuru bir ekmek bile bulamayan yaban hayvanları bölge halkı tarafından açlıktan kurtarıldı.

Dondurucu soğuklarda yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yardım vatandaşlardan geldi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir süredir etkili olan dondurucu soğuklar ve kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına bölge halkı yardım eli uzattı.

Vatandaşlar tarafından belirlenen çeşitli noktalara kuru ot, saman, buğday, yulaf ve yaklaşık 500 kilogram ekmek bırakılarak yaban hayvanlarına destek sağlandı. 

VATANDAŞLARDAN HAYVANLARA UZANAN YARDIM ELİ

Hayvanseverler, yüksek kesimlerinde şiddetini artıran kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için kolları sıvadı.

Bu çerçevede, Akyazı Acelle Yaylası’nda Vedat Yazıcı ve Selçuk Yazıcı, kış şartlarında yaban hayvanlarına destek gayesiyle yemleme çalışması yaparak, bölgedeki farklı noktalara kuru ot, saman, buğday, yulaf ve yaklaşık 500 kilogram ekmek bıraktı.

 

Dondurucu soğuklarda yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yardım vatandaşlardan geldi - Resim : 1