Yeni doğan bebeğini ormanda ölüme terk etti

Türkiye Yozgat'ta yaşanan korkunç olay ile sarsılmıştı. Cani anne 1 aylık bebeğini öldürdükten sonra sabaya atarak yakmıştı. Herkes bu olayın travmasını yaşarken benzer bir vahşet haberi de İngiltere'den geldi. İşte insanın kanını donduran olayın detayları.

Yeni doğan bebeğini ormanda ölüme terk etti

Yozgat'ın Çandır ilçesinde yaşanan korkunç olayın detayları tüm Türkiye'nin kanını dondurdu. Fatma B. isimli kadın, henüz 1 aylık olan bebeğini bilinmeyen bir nedenle önce bıçaklayarak öldürdü, ardından da odun sobasına atarak cesedini yok etmeye kalktı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Fatma B. tutuklanırken, herkesi şoke eden haber ülke genelinde travmaya neden oldu.

Bir vahşet haberi de İngiltere'den

Türkiye bu olayın şokunu yaşarken İngiltere'de de benzer bir durum yaşandığı ortaya çıktı. Dört çocuk annesi kadın yeni doğan oğlunu ormanda ölüme terk etti cesedini odun parçalarıyla gizledi. Gözü dönmüş anne mahkeme kararıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kan donduran olay İngiltere'de yaşandı. Asker eşi olan dört çocuk annesi Silipa Keresi, yeni doğan bebeğini ormanda ölüme terk etti ardından odunlarla cesedi gizledi. Bir köpek gezdiricisi, 30 saat sonra göbek kordonu bağlı olan bebeğin cesedinin havluya sarılmış halde buldu.

Olay üzerine soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Bebeği ormana götüren gözü dönmüş anne, görüntülerin ortaya çıkması üzerine gözaltına alındı. 38 yaşındaki Keresi suçlamaları reddetti ancak mahkeme müebbet hapis cezası verdi.

Davanın  yargıcı duruşmada şu sözleri söyledi:

Kendi vücudundan ipi çektin. Sonra onu beyaz bir havluya sardın ve oğlunu bir ağacın dibine bıraktığın ormana götürdün. Önümüzdeki birkaç saat içinde hipotermi geliştirdi ve öldü; açıkta, savunmasız ve terk edilmiş. Bebeğini ölüme terk etmek gerçekten pervasızca bir hareketti.

Benim kararıma göre, savunmasız bir bebeği doğumu bildirmeden bir ağacın yanına bırakmak bu davanın özü. Gerçekten vicdan azabı duyduğundan hiç şüphem yok. Seni en az dokuz yıl müebbet hapis cezasına çarptırıyorum.