Dr. Fadya Malhis tv100'de gözyaşları içinde anlattı: “Korkunç durumdayız! Çocuklar anne rahminde ölüyor!”

İsrail ordusunun Gazze'deki ablukası ve yoğun bombardımanı sürüyor. Art arda kara operasyonu başlayacağı ve Gazze'ye yardımlara izin verilmeyeceği açıklamaları gelirken binlerce kadın ve çocuk hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor. Hastanelerin durumunu Gazze Şifa Hastanesi doktoru Dr. Fadya Malhis gözyaşları içinde tv100’e anlattı.

İsrail’in Gazze ablukası sürerken binlerce çocuk ve kadın hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor. İsrail yardımlara izin vermeyeceğini açıklaması ve Gazze’nin elektrik ve suyunun kesmesi ile Gazze’de insanlık dramı yaşanmaya başladı. Hastanelerin durumunu Gazze Şifa Hastanesi doktoru Dr. Fadya Malhis tv100’e anlattı. Dr. Fadya Malhis çocukların anne rahminde öldüğünü belirtirken sağlık durumları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

“50 BİN HAMİLE KADIN TEHLİKE ALTINDA”

Gazze Şifa Hastanesi Dr. Fadya Malhis çok zor durumda olduklarını ve 50 bin hamile kadının tehlike altında olduğunu belirtti.

 “Kadınlar perişan, 50 bin hamile kadın tehlike altında, erken doğum olayları çok oluyor. Fosfor bombalarından dolayı anne rahminde ölen oluyor. Biz gerçekten tehlike altındayız, yaşımız büyük olduğumuz halde titreyip korkuyoruz, bu çocuklar ne yapacaklar?”

“BİZ KORKUYORUZ ÇOCUKLAR NE YAPACAK”

Gazze’ye yapılan yardımların önünün kesilmesi ile İsrail Gazze’yi büyük bir abluka altına aldı. Dr. Fadya Malhis durumla ilgili olarak “Korkunç bir durumdayız, ilaç tükeniyor, her şey tükeniyor. 5 dakika önce apartmanın sakinlerine bir telefon geldi apartmanı boşaltmamız için hepimiz koşa koşa çıktık. Yollardayız, bombalayacaklar mı, bombalamayacaklar mı bilmiyoruz.” İfadelerini kullandı.