Dropbox, DocSend'i satın aldı

Dropbox, belge paylaşım platformu DocSend'i 165 milyon dolara satın aldı.

Dropbox, DocSend'i satın aldı

Dünya çapında 700 milyondan fazla kullanıcının güvendiği bir şirket olan Dropbox'ın kendi blogunda kaleme alınan ve DocSend'in ise kullanıcılarına e-posta ile gönderdiği bilgilendirme yazısına göre Dropbox, belge paylaşım platformu DocSend'i satın aldı. Kaynaklar satın almanın 165 milyon dolar değerinde olduğunu ve nakit anlaşma şeklinde gerçekleştiğini söyledi.

DocSend'in 17 binden fazla müşterisi bulunuyor. Platformun kullanıcıları iş anlaşmalarını tamamlamak, müşterileri dahil etmek, hassas finansal belgeleri paylaşmak ve daha fazlası için DocSend'in ürünlerini kullanıyor.

Dropbox, satın almayla beraber DocSend'in yeteneklerini artırmaya; platformun faydalarını daha fazla insana ve sektöre ulaştırmaya devam edeceklerini söylüyor. 

Dropbox, son zamanlarda kurumsal noktada çeşitli iş birlikleri yapıyor. Bir başka deyişle Salesforce dahil diğer iş odaklı hizmetlerle entegrasyonlar gerçekleştiriyor. Şirket, G Suite kullanıcılarının dosyalarını Dropbox'ta saklamalarına izin vermek için geçen yıl Google ile bir iş ortaklığı yaptı. Dropbox, 2019'da ise e-imza girişimi HelloSign'ı 230 milyon dolara satın almıştı. DocSend satın alması, şirketin uzun yıllar içindeki ikinci satın alımı olarak karşımıza çıkıyor.