DSÖ'nün bir ekibi Gazze'de hastaneye girdi: "Hayal edilemeyecek kadar yetersiz"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail-Hamas savaşının yeniden başlamasıyla Gazze'de yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı ve "Tanık olduğumuz durumla ilgili endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum, derhal ateşkes" dedi. Dün ekiplerinin Gazze'de bir hastaneye gittiğini belirten Ghebreyesus, durumun dehşet verici olduğunu vurguladı.

DSÖ'nün bir ekibi Gazze'de hastaneye girdi: "Hayal edilemeyecek kadar yetersiz"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki duruma ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

"Tanık olduğumuz durumla ilgili endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum, derhal ateşkes" ifadesini kullanan Ghebreyesus, Gazze'de devam eden çatışma ve ağır bombardımana ilişkin haberlerin dehşet verici olduğunun altını çizdi.

"HAYAL EDİLEMEYECEK KADAR YETERSİZ"

Ghebreyesus, şunları kaydetti:

"Dün ekibimiz Gazze'nin güneyindeki Nasser Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastanede kapasitesinin 3 katı üstünde, 1000 hastaya bakılıyor. Tesisin her köşesini dolduran sayısız insan barınak arıyor. Hastalar, yerde acı içinde, çığlıklar atarak tedavi görüyor. Bu koşullar, sağlık hizmetlerinin sağlanması açısından hayal edilemeyecek kadar yetersiz."