Dünyanın konuştuğu Türk hasta tv100'de! En korkunç 3 virüsü de yendi

DSÖ'nün paylaştığı doktorların en ağır hastamız dediği dünyanın konuştuğu Türk hasta tv100'de yaşadıklarını anlattı. İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay, önce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay, maymun çiçeğini nasıl atlattığını ve nasıl hasta olduğunu tv100'de anlattı.

Önce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay, maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere'den Çin'e, Kanada'dan Hindistan'a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa'da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı.

Dünyanın en korktuğu üç virüsü de yendi

Tulunay, 2015'de İngiltere'ye yerleştiğini, 2016 yılının Haziran ayında HIV teşhisi aldığını kaydederek pandemi döneminde de Kovid'e yakalandığını anlattı ve maymun çiçeği teşhisiyle ilgili tecrübelerini tv100 canlı yayınında paylaştı.