Düğünden hemen sonra gerdeğe koşan gelin ve damatlar dikkat! Bunu sakın yapmayın

İşin eğlenceli kısmı olan düğün bittikten sonra gelinleri olduğu kadar damatları da gerdek gecesi endişesi sarıyor. Uzmanlara göre, gerdek gecesinin sanıldığı gibi korkulacak bir tarafı yok. Ancak uzmanlar bir konuda hemfikir. Dikkat edilmemesi halinde kötü sonuçlar doğuracak ve asla yapılmaması gereken bir hata var.

Düğünden hemen sonra gerdeğe koşan gelin ve damatlar dikkat! Bunu sakın yapmayın

Ülkemizde olduğu gibi dünyanın pek çok ülkesinde de düğün gecesi veya en çok bilinen adıyla gerdek gecesi ritüelleri nesilden nesile devam ediyor. Dünyanın farklı ülkelerinde, farklı gelenek ve göreneklerde yetişen insanlarda olsa genelde gelin ve damadın özel gecesi kabul edilen gerdek gecesi için özel bir ortam hazırlanıyor. Bu özel gece için dünyanın farklı ülkelerinde farklı gelenekler göze çarpıyor. Bazıları ise oldukça ilginç gelebiliyor. Örneğin, Güney Afrika'da gerdeğe gelinin annesi veya bir yakınının girdiği gelenek pek çok toplum tarafından oldukça sıra dışı karşılanıyor. 

Gelinlerle birlikte damatlarda endişeli olabiliyor

Gerdek gecesi, çoğu kadın için göze korkutucu gelse de, erkeklerde aynı endişeye sahip olabiliyor. Kadınlar, ilk gecenin zor geçebileceğini düşünürken, erkekler de eşlerine karşı doğru şekilde yaklaşmak, zarar vermemek için korkabiliyor. Uzmanlar, bu konuda hem gelinleri hem de damatları uyarıyor. Yeni evlenen çiftlerin gerdek gecesinde asla yapmaması gereken hatalar olduğunu söylüyorlar. 

Bunu yapmadan gerdeğe başlamak çok yanlış

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Aksoy’un anlatımına göre “ön sevişme” olmadan gerdeğe başlamak son derece yanlış. Aksoy, konuyla ilgili şunları söylüyor: Erkek biraz sabırlı davranmalı ve "ön sevişme" denilen sürecin uzatılarak vajenin yeterince ıslanması sağlanmalıdır. Böylelikle erkek cinsel organının kadın cinsel organına girişi kolaylaşacaktır. Ayrıca, kayganlaştırıcı jel (lubrikantlar) olarak eczanede satılan ve reçetesiz alınabilen ilaçlar da ilişki öncesi genital bölgeye uygulanabilir.”