Dünya Altın Konseyi'nden şaşırtan açıklama! Türkiye'nin altın talebinde rekor artış! Beşe katladı!

Dünya Altın Konseyi açıkladı! 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'nin külçe ve sikke formundaki altın yatırımının ilk kez 50 tona ulaşarak rekor kırdığını bildirdi. Aynı dönemde küresel talep 302 ton olarak gerçekleşti. Böylelikle Türkiye ilk çeyrekte küresel talebin altıda birini tek başına gerçekleştirdi.

Dünya Altın Konseyi'nden şaşırtan açıklama! Türkiye'nin altın talebinde rekor artış! Beşe katladı!

Türkiye'de tasarruf sahiplerinin altın yatırımları tarihsel seviyelere çıktı.

Dünya Altın Konseyi'nin verileri Türkiye'nin altın talebindeki rekor artışı gözler önüne serdi. Konseyin yılın ilk çeyreğine yönelik hazırladığı talep raporuna göre Türkiye'nin külçe ve sikke formunda altın yatırımı yılın ilk çeyreğinde 50 ton ile rekor seviyeye ulaştı.

Konseyin verilerine göre Türkiye'de ilk çeyrekte altın talebi geçen yılın aynı dönemine göre beşe katlandı. Bir önceki çeyreğe göre ise altın talebinde yüzde 32'lik artış izlendi. Toplamda talebin 3 milyar dolara ulaştığı görüldü.

Konseyin değerlendirmelerine göre Türkiye'de tasarruf sahipleri enflasyonun devam etmesi nedeniyle altında güvenli liman alımları yaptı.

Altın talebinde küresel tabloya bakınca Türkiye'nin geldiği seviye de dikkat çekti.

Konseyin verilerine göre aynı dönemde küresel olarak külçe ve sikke formundaki talep 302 ton oldu. Böylelikle Türkiye'nin ilk çeyrekte küresel talebin altıda birini tek başına aldığı görüldü.

Türkiye ile birlikte Çin'in 66 tonluk, Hindistan'ın da 34 tonluk talebi öne çıktı.