Dünya bu görüntülerle çalkalanıyor! Ukraynalı askerin kafasını kesip kayda aldılar

Rusya ile Ukrayna arasında bir yılı aşkın süredir devam eden savaşta Rus ordusunun, Ukrayna askeri olduğu iddia edilen bir kişinin kafasını kestiği ana ait görüntüler infial yarattı. Görüntülere, AB başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden tepki yağdı. Konuyla ilgili konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Her şeyin hesabını verecekler." dedi. Avrupa Birliği, "Teyit edilmesi halinde savaş suçu listesine eklenecek" ifadelerine yer verdi. Kremlin ise görüntülerin araştırılacağını bildirdi.

Dünya bu görüntülerle çalkalanıyor! Ukraynalı askerin kafasını kesip kayda aldılar

Rusya-Ukrayna savaşında kaydedildiği iddia edilen bir görüntü, dünyada büyük tepki çekti. Görüntülerde Rus ordusunun esir düşen bir Ukrayna askerinin kafasını kestiğin anlar yer alırken, Kremlin görüntülerin gerçek olup olmadığının araştırılacağını duyurdu.

Sosyal medyada yayınlanan videoda Rusça konuşan üniformalı kişilerin, Ukrayna ordusu arması ve sarı kol bandı bulunan bir kişiyi kafasını keserek öldürdüğü görülüyor.

"HESABINI VERECEKLER"

Ukrayna güvenlik kurumu soruşturma başlatırken, dünya çapında infial yaratan görüntülere Ukrayna lideri Volodimir Zelenski sert tepki gösterdi.

Zelenski, "Dünyada kimsenin görmezden gelemeyeceği şeyler var. Bu canavarlar ne kadar da kolay öldürüyor. Hiçbir şeyi unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Her şeyin hesabını verecekler. Teröre yenilmeyeceğiz." dedi.

"TEYİT EDİLMESİ HALİNDE SAVAŞ SUÇU LİSTESİNE EKLENECEK"

Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, görüntülerin teyit edilmesi halinde, bunun Rusya'nın savaş suçlarıyla ilgili delillere ekleneceği belirtildi.

"GERÇEK OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIRACAĞIZ"

Rusya lideri Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov ise "Görüntüler korkunç. Gerçek olup olmadıklarını araştıracağız. Sahtelerle dolu bir dünyada yaşıyoruz" yorumunu yaptı.

"DEAŞ'TAN BETER"

Kiev yönetimi Rusya'nın BM Güvenlik Konseyinden ihraç edilmesini istedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, "DEAŞ'tan beter olan Rusya'nın BMGK'da dönem başkanı olması absürd" diye konuştu.

Geçen yıl şubat ayından beri devam eden Ukrayna savaşında her iki taraf, birbirini savaş esirlerini öldürmekle suçlamıştı. Ukrayna'da işlenen savaş suçları sebebiyle Rusya lideri Vladimir Putin hakkında da Uluslararası Ceza Mahkemesi tutuklama emri çıkartmıştı.