Dünya bundan 50 yıl sonra böyle bir yer olacak. İnsanlığa büyük hizmet yapıldı. Herkes önceden izleyip vaziyet alsın

İnternette paylaşılan görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Gelişen teknoloji ile robotların hayatımızın bir parçası olacağı uzun zamandır ön görülüyordu. İnsanların hayatını kolaylaştırması amacıyla her gün biraz daha geliştirilen robotların yapay zeka ile donatılmasıyla birlikte, insani tavırlar sergiledikleri görüntüler tüyler ürpertti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yıllardır farklı model ve özelliklerde robotlar yapılıyor. Ancak teknolojinin son dönemde en çok konuşulan konusu yapay zeka ile birleştirilen robotlar, mekanik bir yapı olmaktan çıkarak zaman zaman insan hareketler sergileyebiliyor, insan gibi konuşabiliyor, öfke, sevinç gibi duyguları hissedebiliyor. İlerleyen yıllarda günlük hayatımızın bir parçası olacağı tahmin edilen robotlara ait görüntüler, internette sık sık karşımıza çıkıyor. Son gelen bir video, robotların insan gibi davranışlarını gösterdi. İzleyenler, gözlerine inanamadı. 

Dünya bundan 50 yıl sonra böyle bir yer olacak. İnsanlığa büyük hizmet yapıldı. Herkes önceden izleyip vaziyet alsın - Resim : 1

OYUN MASASINI BOZDU

Sosyal medya medyada paylaşılan görüntüler, bir robotun zorla yemek yedirdiği ve yüzünü yıkayıp kuruladığı bir kızın görüntüsüyle başladı. Sinirli gibi görünen bir yüz ifadesine sahip robot, ardından bir oyun masasında görüldü. Sinirlenen robot oyun masasındaki örtüyü çekerek oyunu bozdu. Aynı robot son olarak bir araba kullanırken görüntülendi. Robotun tam anlamıyla bir insan gibi hareket etmesi, gelecek hakkında insanları düşündürmeye başladı. 

Dünya bundan 50 yıl sonra böyle bir yer olacak. İnsanlığa büyük hizmet yapıldı. Herkes önceden izleyip vaziyet alsın - Resim : 2