Dünya çaresiz... Patır patır gelen ölümleri durduramadılar, 2 günlük resmi tatil kararı aldılar. Bağıra bağıra Türkiye'ye de geliyorum diyor

Dünya yükselen sıcaklıkları karşısında çaresiz. İran'da peş peşe gelen ölümler nedeniyle çarşamba ve perşembe günleri aşırı sıcaklar nedeniyle resmi tatil ilan edildi. Aşırı sıcaklar Basra üzerinden önümüzdeki günlerde ise Türkiye'ye giriş yapacak. Bu tarih 3 Ağustos olarak değerlendiriliyor.

Dünya çaresiz... Patır patır gelen ölümleri durduramadılar, 2 günlük resmi tatil kararı aldılar. Bağıra bağıra Türkiye'ye de geliyorum diyor

Küresel ısınmaya bağlı olarak yükselen sıcaklıklar insanları ve dünya ülkelerini çaresiz bırakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yüksek sıcaklıklar nedeniyle art arda ölümlerin geldiği ülke İran'da resmi tatil kararı alındı. 

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE TATİL YAPACAKLAR

İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadori Cehromi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bugünlerde eşi görülmemiş sıcaklar nedeniyle vatandaşların sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığının ülke genelinde çarşamba ve perşembe günleri tatil yapılması önerisi Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi” ifadelerini kullandı.  

Son haftalarda aşırı sıcak havanın etkili olduğu İran’da yarın ülkenin güneybatısındaki bazı kentlerde hava sıcaklığının 51 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor. Başkent Tahran’da ise 40 derece sıcaklık bekleniyor.

TÜRKİYE'DE DE AŞIRI SICAKLAR BEKLENİYOR

Aşırı sıcaklar Basra üzerinden önümüzdeki günlerde ise Türkiye'ye giriş yapacak. Bu tarih 3 Ağustos olarak değerlendiriliyor.