Dünya devi Google 25'inci yılını kutluyor. Tüm tebrikler Google için. Nice 25 yıllara

Dünyanın en büyük teknoloji devleri arasında yer alan Google, 25'nci yılını kutluyor. Google, her gün dünyanın her yerindeki insanlara yayıncıların haberlerini en hızlı şekilde aktarmaya devam ediyor.

Dünya devi Google 25'inci yılını kutluyor. Tüm tebrikler Google için. Nice 25 yıllara

Dünyanın en çok sevilen arama motorları arasında yer alan teknoloji devi Google, 25'nci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor. 

Google'ın kuruluş süreci 1996 yılında California'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle başladı.

Geleneksel arama motorlarıyla yapılan aramalarda sonuçlar, aranan terimlerin sayfada kaç kez görüldüğü mantığıyla sıralanırken, Page ve Brin, "PageRank" adı verilen sitelerin gösterilen ilgiye göre sıralandığı arama motorunu tasarladı.

GOOGLE İSMİNİN HİKAYESİ 

Page ve Brin, "Backrub" ismiyle hayata geçirdikleri arama motorunun adını daha sonra 10 üzeri 100 anlamına gelen "googol" kelimesinden esinlenerek "Google" olarak değiştirdi.

Kuruluşundan itibaren birkaç yılda Google, yalnızca akademik topluluğun değil, Silikon Vadisi yatırımcılarının da dikkatini çekti. Aldıkları yatırımla 4 Eylül 1998'de resmi olarak kurulan Google'ın ekibi, "hantal masaüstü bilgisayarların" yer aldığı Kaliforniya'nın Menlo Park banliyösündeki bir garaj olan ofislerine geçiş yaptı.

Google arama motoru, sayıları giderek artan internet kullanıcılarının ilgisini çekerken, 2000 yılında arama anahtar kelimeleriyle ilgili reklamları satmaya başladı.

Tekil ziyaretçi sayısı 2001 Mayıs ayında ilk kez 1 milyarı bulan Google, 2003'te Blogger web sitesini satın alarak blog gönderilerinden toplanan bilgileri kullanma konusundaki rekabet yeteneğini güvence altına aldı.