Dünya devinde büyük kriz! Polis ekipleri kulüp binası ve stadyumda arama yaptı! Olayı nedeni çok can sıktı

Alman ekibi Bayern Münih’in stadyumu ve kulübün genel merkezi müfettişler tarafından arandı. Söz konusu aramanın Rus oligark ve milyarder Alisher Usmanov’un para aklama suçunu doğrulamak için yapıldığı belirtildi.

Dünya devinde büyük kriz! Polis ekipleri kulüp binası ve stadyumda arama yaptı! Olayı nedeni çok can sıktı

Teknik Direktör Julian Nagelsman’ın görevden alınması sonrası teknik direktörlük görevine Thomas Tuchel’in getirildiği Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City’ye elenmişti. Alman ekibinde Leroy Sane ve Sadio Mane’nin kavga etmesi ile sorunlar ayyuka çıkarken bir kriz daha yaşandı.

Dünya devinde büyük kriz! Polis ekipleri kulüp binası ve stadyumda arama yaptı! Olayı nedeni çok can sıktı - Resim : 1
Allianz Arena

 

KANIT BULMAK İÇİN ARAMA YAPILDI

Alman basın kuruluşu Bild’in haberine göre Federal Kriminal Polis Bürosundan müfettişler geçen Salı günü Rus oligark ve milyarder Alisher Usmanov aleyhine kanıt bulmak için Allianz Arena ve FC Bayern genel merkezinde arama yaptı.

Dünya devinde büyük kriz! Polis ekipleri kulüp binası ve stadyumda arama yaptı! Olayı nedeni çok can sıktı - Resim : 2
Alisher Usmanov

 

ARAMA NEDENİ BELLİ OLDU

Müfettişler, iddia edilen kara para aklama suçunu doğrulamak için kanıt topladıkları, kulüp aracılığıyla buna yönelik mekanizmalar olup olmadığını görmek için Bayern ofislerini aradıkları kaydedildi.

Dünya devinde büyük kriz! Polis ekipleri kulüp binası ve stadyumda arama yaptı! Olayı nedeni çok can sıktı - Resim : 3
Uli Hoeness

 

Usmanov'un Bayern ile bağlantı noktası Uli Hoeness. İkilinin Rus oligark Usmanov’un Mart 2022'de ayrılmadan önce yaşadıkları Bavyera'daki Tegernsee kasabasından tanıştığı belirtildi.

VIP BİLET ALIYORDU

Bild'e Uli Hoeness, Rus iş adamı için, özellikle de Bayern'in Şampiyonlar Ligi maçları için VIP bilet alıyordu.

Kara para aklama mekanizmaları arayışında Bayern Kulübü’nün şüpheli olarak görülmediği soruşturmanın odak noktası olmadığı belirtildi.