Dünya devinin çalışanlarından korona virüsü isyanı

ABD'nin online alışveriş devi Amazon'un çalışanları şirketin korona virüse karşı yeterince koruyucu önlem almadığını iddia ediyor.

Dünya devinin çalışanlarından korona virüsü isyanı

Şirketin İspanya ve İtalya'daki depolarında çalışan bazı kişilerde korona virüsü pozitif çıkkmıştı.

New York ve Chicago'daki çalışanlar Washington Post'a yaptıkları açıklamada Amazon'un kendilerini korumak için gerekeni yapmadığını savunuyor.

Öksüren işçilerin eve gönderildiği ve işçilere ellerini yıkamalarının tavsiye edildiği ve bütün önlemlerin de bununla sınırlı olduğunu söyleyen işçiler, şirketin iş yapısı gereği virüsün dünya çapında yayılmasına yol açabileceğinden de endişe ediyor.

Dünyanın dört bir yanından bin 500'den fazla Amazon işçisi, şirketi gerekli önlemleri almaya davet eden bir bildiri yayımladı.

Amazon ise, işçileri korumak için gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı. Şirket, sağlık görevlilerinin rehberliğinde önlemlerin alındığını belirtirken işçilere hijyen için ekstra zaman verildiğini de duyurdu.

Amazon Sözcüsü Kelly Cheeseman, "Binaları temiz tutmak ve çalışanlar arasındaki sosyal mesafeyi korumak için çok çaba harcıyoruz. İşe gelmek istemeyenler için de ücretli ve ücretsiz izin seçenekleri mevcut" diye konuştu.