Dünya eriyor! Korkutan gelişme 27 yılda ilk kez oluyor...

Küresel ısınmanın etkisiyle bütün dünyayı etkisi altına alan sıcak hava dalgası, 5 bin 184 metrede İsviçre’nin en yüksek dağlarından daha yüksekte, 0 derece sıcaklık ölçüldü.

Dünya eriyor! Korkutan gelişme 27 yılda ilk kez oluyor...

İsviçre Federal Meteoroloji İdaresi (MeteoSwiss) Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Bu yaşanan durumun en son 27 yıl önce 20 Temmuz 1995 tarihinde 5117 m'lik rekorun üzerinde olduğu belirtildi. Bu sıcaklıkların ülkede yaşanan en yüksek sıcaklık olduğu da belirtildi.

Dünya eriyor! Korkutan gelişme 27 yılda ilk kez oluyor... - Resim : 1METEOROLOJİ UZMANLARI DUYURDU!

İsviçre'de meteoroloji uzmanları, 4 bin 634 metre yükseklikle İsviçre'nin en yüksek zirvesi olarak bilinen Monte Rosa’nın da üstünde yani 5 bin 184 metrede termometrenin 0 dereceyi gösterdiğini bildirdi.

27 YIL SON İLK KEZ!

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 Temmuz 1995 tarihli 5117 m'lik önceki rekorun çok daha üzerinde olduğunu açıkladı. Meteoroloji uzmanları, hava balonlarını kullanarak 5 bin 184 metrede sıfır derecenin tespit edildiğini açıkladı.

MeteoSwiss'e göre, dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi, hava sıcaklığı şu anda İsviçre'de haziran, temmuz ve ağustos ayları için iklim bilimciler tarafından tamamen bambaşka konumda. Havaların aşırı ısınması, yaz aylarında yüksek yerlerde bulunan karların ve buzların zamanla erimesine yol açıyor. MeteoSwiss, bu duruma rağmen önümüzdeki haftadan itibaren, sıcaklıklarda büyük ve olması gereken bir azalma olacağını da bildirdi.