Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Müsabakayı Galatasaray, Osimhen’in attığı gollerle 2-1 kazanarak Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi.
Maçın ardından Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’un burnunu sıktı. Okan Buruk daha sonra yerde kaldı.
Yaşananlar hakkında konuşan Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk,” Benim Mourinho ile aramda bir şey olmadı. Ben hakemi tebrik etmeye giderken o da gidiyordu, ben devam ederken arkadan eliyle burnumu sıktı. Hafif bir çizik oldu. Güzel, şık bir şey değil. Hep oyunun içinde kalmak istiyoruz. Çok da bu konuda abartmayacağım. Maçtan önce de sonra da elimizi sıkmamız gerekiyordu. Onu yaşayamadık. Çok önemli değil, çok abartmayacağım” dedi.
Yaşananlar dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Çok sayıda saygın haber kuruluşu Mourinho’nun Okan Buruk’a hareketini haberleştirdi.
THE SUN: ÇILGIN BİR AN
The Sun gazetesi 'Çılgın bir an. Jose Mourinho'nun, yere düşmesine neden olduğu Galatasaray teknik direktörünün burnunu sıkması ortalığı karıştırdı' başlıklı bir haber yayınladı. Haberde 'Okan Buruk'a yaptığı hareketle herkesi şaşkına çeviren Jose Mourinho, Galatasaray karşısında bir yenilgi daha aldı' denildi.
THE GUARDIAN: MOURINHO YENİLGİNİN ARDINDAN RAKİP TEKNİK DİREKTÖRÜN YÜZÜNE MÜDAHALE ETTİ
The Guardian konuya özel haberinde 'Mourinho, Türkiye Kupası yenilgisinin ardından rakip teknik direktörün yüzüne müdahale etti' başlığını kullandı. Haberde "Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'a yenildiği Türkiye Kupası maçının ardından ortaya çıkan görüntülerde Jose Mourinho'nun rakip teknik direktör Okan Buruk'un burnunu sıktığı görülüyor" ifadeleri yer aldı.
TELEGRAPH: “MOURINHO'DAN TUHAF BİR SALDIRI”
The Telegraph 'ta yapılan haberde ise şu ifadeler yer aldı:
"Fenerbahçe Teknik Direktörü, Türkiye Kupası finalinin ardından rakibine tuhaf bir saldırı gerçekleştirdi. Jose Mourinho, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un burnunu çimdikledi. Buruk'un burnunu sıkması, Galatasaray teknik direktörünün sahada kıvranmasına neden oldu."
INDEPENDENT: SAHADA KAOTİK SAHNELER YAŞANDI
The Independent'ta 'Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin Galatasaray'a yenildiği kupa maçının ardından garip bir arbedenin içerisinde yer aldı' başlığıyla yayınlanan haberde şunlar yazıldı: "Galatasaray'ın galibiyetinin ardından Mourinho'nun Buruk'un yüzünü tuttuğu ve burnunu sıktığı sahada kaotik sahneler yaşandı. Olay sırasında Buruk yüzünü tutarak yere yığılırken, Mourinho görevliler tarafından uzaklaştırıldı."
DAILY MAIL: UZUN SÜRELİ MEN CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA
Daily Mail'de ise şu ifadeler kullanıldı: "Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin çekişmeli İstanbul derbisini kaybetmesinin ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un burnunu sıkıştırdı. Chelsea efsanesi, Türkiye'deki kaotik ilk sezonunda bir başka uzun süreli men cezasıyla karşı karşıya kaldı."
Foot Mercato (Fransa): Fenerbahçe: José Mourinho, genel kavganın ardından Galatasaray teknik direktörünün burnunu sıkıyor.
İki yedek kulübesi birbirine girdi, ancak maç 11 dakikalık uzatma süresiyle devam edebildi. Maçın sonunda ise José Mourinho tamamen kontrolden çıkarak rakip teknik direktör Okan Buruk’un burnunu sıktı. Buruk da bu fırsattan yararlanarak kendini yere attı. "Special One" bir kez daha disiplin kuruluna sevk edilme riskiyle karşı karşıya.
Maxi Foot (Fransa): Mourinho'nun büyük çöküşü!
Bu çarşamba, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve oldukça gergin geçen Türkiye Kupası çeyrek finali (1-2) sonrası Portekizli teknik adam adeta çılgına döndü ve rakip teknik direktör Okan Buruk’un burnunu sıktı! Buruk ise hemen kendini yere atarak adeta oyunculuk yeteneklerini sergiledi. "Special One" büyük bir cezayla karşı karşıya kalabilir.
“MOURİNHO’NUN ÇILGIN ANLARI”
RMC SPORT (Fransa): Fenerbahçe-Galatasaray: Mourinho’nun çılgın anları! Rakip teknik direktörün burnunu yakaladı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile hesaplaşmak için maç sonunu bekledi. Jose Mourinho rakip takımın teknik direktörüne yaklaşıp burnunu çekmeye çalıştı.
Corriere dello Sport (İtalya): Fenerbahçe-Galatasaray'da fırtına: Yedek kulübesi ile Mourinho arasında kavga...
Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbide her şey yaşandı. Bu sonuca göre José Mourinho'nun takımı ulusal kupanın dışında kaldı. Napoli'nin eski oyuncusu Victor Osimhen'in ilk yarıda attığı iki gol, maçın sonucunu belirledi. İlk yarının sonlarına doğru Szymanski golü bularak karşılaşmayı yeniden açtı ancak sarı-lacivertliler beraberlik golünü atamadı. Karşılaşmanın son dakikalarında ise gerginlik iyice alevlendi, iki yedek kulübesi arasında arbede yaşandı ve Mourinho'nun yaptığı hareket sosyal medyada viral oldu
“MOURINHO KONTROLÜ KAYBETTİ”
TuttoMercatoWeb (İtalya): Fenerbahçe-Galatasaray: Mourinho kontrolü kaybetti! Buruk’un burnunu tuttu, maç sonunda tansiyon yükseldi.
Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbide her zamanki gibi gergin anlar yaşandı. Saha içindeki tartışmaların yanı sıra, son haftalarda Galatasaray'a yönelik sert açıklamalarda bulunan José Mourinho, maç sonunda Okan Buruk’un burnunu sıktı.
Calcio Mercato (İtalya): Fenerbahçe-Galatasaray: Osimhen maça damga vurdu, maç sonunda kavga çıktı ve üç kırmızı kart! Ardından Mourinho, Buruk’a müdahale etti.
Maçın sonunda sahnenin merkezine José Mourinho ve Okan Buruk oturdu. Özellikle "Special One", oldukça tartışmalı bir harekete imza attı. Mağlubiyetin ardından Portekizli teknik adam, rakip teknik direktörün burnunu tuttu ve bu hareket Galatasaray hocasının yere düşmesine neden oldu. Hemen ardından iki takımın üyeleri ve polis sahaya girerek iki teknik adamı ayırdı. Gerginlik yatışsa da bu görüntü uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.
“MOURINHO, OKAN BURUK’UN BURNUNU YAKALADI”
Sport (İspanya): Mourinho, Tito Vilanova'ya yönelik saldırısını Türkiye'de de sürdürdü!
Bu akşam Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan büyük İstanbul derbisinde, The Special One en agresif haline geri döndü. Adeta serseri ruhunu ortaya çıkaran Mourinho, hiç tereddüt etmeden maç sonunda rakibi Okan Buruk’un burnunu yakaladı. Takımı ezeli rakibine 1-2 kaybederken Buruk da bu fırsatı kaçırmayarak adeta bir beton blok gibi yere düştü. Maç, iki takımın oyuncuları ve teknik ekipleri arasında devasa bir kavgayla sona erdi.
“MOURINHO RAKİP HOCANIN BURNUNU ÇEKTİ”
Marca (İspanya): Kavgada görülmemiş olay: Mourinho rakip hocanın burnunu çekti
Morata'nın Galatasaray'ı, Mourinho'nun Fenerbahçe'sini büyük bir kavganın ardından kupadan elendi.
AS (İspanya): Mourinho, Galatasaray hocasının burnunu sıktı!
Her şey bitiş düdüğünün ardından, yüzden fazla polis memurunun Fenerbahçe yetkilileri ve çalışanlarının güvenliğini arttırmak için sahaya girmesiyle başladı. İşte o anda José Mourinho, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un burnunu tuttu ve Buruk şok içinde yere düştü.
Sport1 (Almanya): Mourinho'yu çevreleyen absürt skandal!
Takımının Türkiye Kupası çeyrek finalinde 2-1 kaybettiği maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'la tartışan Portekizli, sağ eliyle yüzünden yakaladı. Mourinho, Buruk'un burnunu tutup çekti ve Gala'nın hocası teatral bir şekilde yere yığıldı.
Voetbalzone (Hollanda): Garip görüntüler: Mourinho, Galatasaray hocasının burnunu çekti
Fenerbahçe ile Galatasaray (1-2) arasında oynanan Türkiye Kupası final maçında çarşamba akşamı yine tansiyon yükseldi. José Mourinho, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un yere yığılmasına neden olan ilginç hareketiyle tüm dikkatleri üzerine çekti.
O JOGO (Portekiz): Mourinho'nun başı dönüyor: Galatasaray'ın koçunu burnundan çimdikledi
Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray, F.Bahçe'yi 2-1 mağlup etti. Maç, gergin bir tempoda sona erdi ve Portekizli teknik adam rakip takım teknik direktörü Okan Buruk'un burnunu sıkacak kadar ileri gitti.
A Bola (Portekiz): Mourinho, Galatasaray hocasına burun kıvırdı!
José Mourinho, deplasman ekibinin 2-1 kazanarak Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldiği Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonunda tartışmalı bir sahnenin baş kahramanıydı: Rakip takımın oyuncuları ve teknik ekibi taraftarlarının bulunduğu alana doğru ilerlerken ve büyük bir güvenlik kordonu oluşturulmuşken, Portekizli teknik adam Galatasaray'ın antrenörü Okan Buruk'un burnunu sıktı ve Buruk bir futbolcu gibi yüzünü tutarak yere düştü.
Record (Portekiz): Mourinho, Türkiye Kupası çeyrek finalinde elendikten sonra Galatasaray teknik direktörünün burnunu sıktı
José Mourinho'nun Fenerbahçe'si Çarşamba günü Türkiye Kupası çeyrek finalinde ezeli rakibi Galatasaray'a 1-2 mağlup olarak elendi. Her iki yedek kulübesinin üyeleri arasında yaşanan itiş kakışın ardından Portekizli antrenör, Galatasaray antrenörü Okan Buruk'la girdiği hararetli tartışmanın ardından meslektaşının burnunu sıktı. Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Muslera hemen araya girdi ve daha fazla karışıklığı önlemek için Mourinho'dan sahayı terk etmesini istedi.