Dünya neye uğradığını şaşırdı. Balıkçılar dehşete düştü. Tam 1.200 ton balık her yeri kapladı, kovasını alan koştu

Tüm dünyadan uzmanlar ve yetkililer yaşananları dehşete düşerek izledi. Balıkçıların yapabileceği hiç bir şey yoktu. Ömürleri boyunca böyle bir akın görmemişlerdi. Tam 1.200 balık aynı anda kıyıları doldurup çırpınmaya başladı.

Dünya neye uğradığını şaşırdı. Balıkçılar dehşete düştü. Tam 1.200 ton balık her yeri kapladı, kovasını alan koştu

Tüm dünyayı şaşkına çeviren olayda tahminen 1.200 ton balık bir Japonya sahilinde kıyıya vurdu ve yerel yetkililer bunun nedenini açıklamakta zorlanıyor. Japonya'nın en kuzeyindeki Hakodate şehrinin açıklarında yüzen sardalye ve uskumru miktarı dünya üzerinde daha önce hiç görülmemiş bir yoğunluğa ulaştı. Uzmanlar böyle bir olguyu ilk kez gözlemlediklerini söyleyip daha büyük balıklar tarafından kıyıya sürülmüş olabilecekleri ihtimaline dikkat çektiler.

DÜNYANIN TÜM KIYILARI AYNI FELAKETİ YAŞIYOR

Dünyanın bir başka ucu olan Kaliforniya'da da aynı yıl benzer bir olay yaşandı. Binlerce 'penis balığı' plajları doldurup taşırdı. Bir yıl sonra Galler kıyıları ölü balıklarla doldu. Ve Haziran 2023'te on binlerce ölü balık Teksas'ın Körfez Kıyısı kıyılarına vurdu.

Dünya neye uğradığını şaşırdı. Balıkçılar dehşete düştü. Tam 1.200 ton balık her yeri kapladı, kovasını alan koştu - Resim : 1

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİ EDİYOR

Uzmanlar okyanuslarda ve denizlerde yaşanan bu sorunların iklim değişikliği ile olan bağlantısı üzerinde duruyor. Aşırı su çekilmesi, yüksek sıcaklıklar ve besin azlığı gibi maddeler toplu balık ölümlerinde etkili olabilir. Denizlerdeki sıcak hava dalgalarının daha az olması fosil yakıt tüketiminin azalmasıyla da sağlanabilir.