Dünya önemli değil de ya muhalefet

Yok arkadaş!

Bütün bunlara rağmen Dünya’yı ikna edemiyoruz. Soruyorlar, niye bir tane ülke yanımızda değil? Tabi ki hiçbir ülke yanınızda olmaz. Çünkü kurulmak istenen oyunu bozuyorsunuz. Bunu anlamak çok da zor almasa gerek. Ne zaman Türkiye kendi bekasıyla ilgili harekete geçse bu hep böyle olmadı mı?

Dünya’dan farklı bir tavır beklemek zaten iyimserlik olurdu.

Ancak….

Muhalefeti anlamakta inanın zorluk çekiyorum. Grup toplantılarını çok dikkatli bir şekilde dinledim. Gerek Kılıçdaroğlu’nu gerekse Akşener’i.

Akşener, Trump’ın açıklamalarını atıf yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyordu; “Neden susuyorsun?”. Vallahi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde herhangi bir konu ve herhangi bir isim hakkında lafını esirgemeyen başka bir lider var mı bilmiyorum. Ki Erdoğan, grup toplantısında beklenen cevapları verdi.

Kılıçdaroğlu’nun sıkıntısı ise başkaydı; “Bugün neredeyse dünyanın tamamını kendimize düşman ilan ettik”.

Hadi bırakın beni, bakın Soner Yalçın bu konuda ne diyor:

“Evet… Sayın Kılıçdaroğlu bu sözünüz büyük hatadır. Bunu ilk dile getirenler, Kuvayı Milliye mücadelesine karşı çıkan Damat Feritlerdir, Ali Kemallerdir. Anti-emperyalist bağımsızlıkçı her siyasal hareket ‘dünya’ dediğiniz emperyalist Batı’nın tepkisini çeker. Söylesenize.. Kıbrıs Barış Hareketi’nden dünya bize karşı değil miydi? Ambargo bile uyguladılar. Bir tek Kaddafi yanımızdaydı, unuttunuz mu? Üzgünüm… Atatürk’ün, Bülent Ecevit’in partisine bu söz hiç yakışmadı! Biz gerçekleri ‘dünya bize ne der’ diye savunamayız; Mustafa Kemal’in şiarı Tevfik Fikret’in dediği gibi ‘Hak bildiğin yolda, yalnız da olsan yürüyeceksin…’. Sayın Genel Başkan, etnisite / mikro milliyetçilik tuzağına düşüyorsunuz. Bu fikir sizi FETÖ ile, PKK ile, liboşlar ile buluşturuyor; görmüyor musunuz? Sahi söylesenize… ‘Ermeni soykırımı yoktur’ dediğimizde de dünya bize karşı olmadı mı? PKK’ya karşı her sınır ötesi operasyonu yaptığımızda da dünya bize karşı olmadı mı? FETÖ darbeye kalkıştı bunda bile suçlu Türkiye olmadı mı? Söylesenize hangi ‘dünya’ Sayın Kılıçdaroğlu? ‘Medeniyet’ dediğin tek dişi kalmış canavar değil mi? Mehmet Akif’in kemiklerini sızlatmayınız…”.

Ben de naçizane şunu söyleyeyim; Yedi düvel bir araya gelse, haklıysanız vız gelir tırıs gider. Ancak, en fazla birlik olmaya ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde muhalefetin bu tavrı yedi düvelden daha çok yaralar…

************************************************

Cumhurbaşkanı Washington’a gider mi?

Önce Türkiye ile mutabakata varıyorsunuz, askerlerinizi çekiyorsunuz, hatta Türkiye’nin haklı gerekçeleri olduğunu söylüyorsunuz. Sonra sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi Türkiye’nin başlattığı operasyona muhalefet yapıyorsunuz. Neymiş, iç kamuoyuna yönelikmiş.

Başlarım sizin politikanıza!

Yaptırım kararları, ağza alınmayacak laflarla dolu mektuplar havalarda uçuşuyor! Bunlar çok tehlikeli sularda yüzüyor!

Bütün bu yaşananlar ışığında 13 Kasım’da, Trump’ın davetiyle Washington’da bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor…

Bana göre bu iş böyle giderse bu görüşmenin gerçekleşmesi zor görünüyor. Anladık, inadına diplomasi de, bu da bir yere kadar!