Dünya Sağlık Örgütü Gazze'de onurlu yaşamın imkansız olduğunu söyledi, "Gazze dünyadaki en büyük acil insan durumla karşı karşıya"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed el-Manzari sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin çatışma bölgesinin dünyadaki en büyük acil insani durumla karşı karşıya olduğunu elirtti.

Dünya Sağlık Örgütü Gazze'de onurlu yaşamın imkansız olduğunu söyledi, "Gazze dünyadaki en büyük acil insan durumla karşı karşıya"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed el-Manzari, sosyal medya hesabından Gazze'deki son durum ile ilgili açıklama yaptı.

"ONURLU BİR YAŞAM SÜRMEK İMKANSIZ"

Direktör Manzari, "Gazze halkı, son saldırılardan önce sağlık hizmetlerine erişmekte sıkıntı yaşıyordu. Şimdi ise temel insan haklarından olan bu tıbbi bakım ve onurlu bir yaşam sürme hakkı neredeyse imkansız hale geldi." ifadesini kullandı.

Gazze'de benzeri görülmemiş korkunç bir kriz yaşandığını; sivillerin, sağlık ve insani yardım alanında çalışanlar ile hastaların büyük tehlikelere maruz kaldığını vurgulayan Manzari, "İsrail-Filistin çatışma bölgesinin" dünyadaki en büyük acil insani durumla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

"BU FELAKETE DERHAL SON VERİLMESİ GEREK"

Manzari, insanı diğer canlılardan ayırmak için getirilmiş uluslararası insancıl hukuka ve kurallara saygı gösterilmesi ve bu felakete derhal son verilmesi gerektiğini dile getirdi.