Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'deki El-Avde Hastanesi'nde 2 sağlık personelinin görev başında öldürüldüğünü açıkladı

İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım gün geçtikçe şiddetini arttırarak sürerken, Dünya Sağlık Örgütü'nden bir açıklama geldi. DSÖ, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesi'ndeki iki sağlık personelinin görevi başında öldürüldüğünü açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'deki El-Avde Hastanesi'nde 2 sağlık personelinin görev başında öldürüldüğünü açıkladı

DSÖ'nün X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, "Gazze Şeridi'nde sağlık hizmetlerine yönelik devam eden saldırılardan dehşete düşmüş durumdayız." ifadesi yer aldı. El-Avde Hastanesi'nin 5 Aralık'tan bu yana kuşatma altında olduğu aktarılan açıklamada, burada iki sağlık personelinin hastane içinde görevi başında öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Hastaların, sağlık çalışanlarının ve El-Avde Hastanesi'nde kalan diğer kişilerin acil güvenliğinin yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki sağlık tesislerinin, personelin ve hastaların güvenliğinden de ciddi şekilde endişe duyuyoruz. Sağlık hizmetleri hedef değil." ifadeleri kullanıldı. DSÖ'nün, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi, sivillerin ve sağlık hizmetlerinin aktif olarak korunması talebine de yer verilen açıklamada, Gazze için ateşkes çağrısı yapıldı.