Dünya şampiyonu futbolcuya büyük şok! Eşinin ödemediği borç hayatını zindana çevirdi

Brezilya Milli Takımı ile 2002 Dünya Kupası zaferi yaşayan eski futbolcu Marcos André Batista Santos'nın madalya, kupa ve diğer varlıklarına 54 bin 110 avro borcu nedeniyle el konuldu.

Dünya şampiyonu futbolcuya büyük şok! Eşinin ödemediği borç hayatını zindana çevirdi

2002 Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya takımında yer alan eski futbolculardan Marcos André Batista Santos 'Vampeta’, kızının okuluna ödenmeyen ücret nedeniyle büyük bir şok yaşadı. Futbolcunun 2013’te 8 aylık ödemeleri yatırmadığı için Sao Paulo eyaletinden bir sivil yargıç harekete geçerek soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında yargıç Renata Bittencourt Couto da Costa’dan el konulabilecek varlıkların bir listesini sunması için 29 Nisan'a kadar süre verdi.

Dünya şampiyonu futbolcuya büyük şok! Eşinin ödemediği borç hayatını zindana çevirdi - Resim : 1
Marcos André Batista Santos

 

ŞAMPİYONLUK VE MADALYALARINA EL KONULDU

Yargıç 300.000 reais (yaklaşık 54.110 Euro) para cezasının nedeniyle futbolcunun dünya şampiyonu olarak aldığı madalyalar da dahil olmak üzere kupalarına, elektrikli aletlerine ve hatta kıyafetlerine el konulmasına izin verdi.

Yaşanan olayla ilgili ifade veren futbolcu, yaptığı savunmasında okulla yaptığı sözleşmeden sorumlu kişinin eski eşi olduğunu, kendisine devrettiği nafaka ile ödemeleri yapmakla yükümlü olduğunu iddia etti. Yargıç, sanığın iddialarını reddederken, "Ebeveynler, akrabaların belirli yükümlülüklerini müştereken yerine getirmekle yükümlüdür” dedi.

EŞİ İTİRAF ETTİ

Eski futbolcunun eski eşi Roberta Soares, Vampeta'nın nafaka ödemesinde geç kalması nedeniyle okul ücretlerini ödemediğini itiraf etti.

Dünya şampiyonu futbolcuya büyük şok! Eşinin ödemediği borç hayatını zindana çevirdi - Resim : 2

VAMPETA’NIN KARİYERİ

2002 Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya takımında yer alan Vampeta, 1998 ve 1999'da Korintliler'le Brezilya şampiyonu, 2000'de aynı São Paulo takımıyla Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu oldu.

Vampeta, Corinthians'a ek olarak Brezilya kulüpleri Vitória, Fluminense, Flamengo ve Brasiliense'nin yanı sıra PSV Eindhoven (Hollanda), Paris Saint-Germain (Fransa) için de oynadı ve Inter'de (İtalya) kısa bir görev yaptı.