Dünya üzerinde onlardan çok az var, herkes onları arıyordu... Aniden hep birlikte ortaya çıkıp sonra kayboldular

Dünya üzerinde çok nadir görülen beyaz kangurular, çok sayıda ilginç hayvana ev sahipliği yapan Avustralya’da görüntülendi. Melbourne'un güneyinde bulunan yaban hayvanları koruma parkında rastlanan beyaz kanguru sürüsü aniden ortaya çıkmalarının ardından gözden kayboldu.

Dünya üzerinde onlardan çok az var, herkes onları arıyordu... Aniden hep birlikte ortaya çıkıp sonra kayboldular

Avustralya’da Melbourne’un güneyinde yer alan Panorama Yaban Hayatı Koruma Alanı ve Gizli Bahçeler Parkı’nda beyaz kanguru sürüsüne rastlandı. Uzmanların çoğu bu hayvanları albino ya da lösizm hastası olarak görse de henüz bu durumla ilgili açıklama yapılmadı.

 Dünya üzerinde onlardan çok az var, herkes onları arıyordu... Aniden hep birlikte ortaya çıkıp sonra kayboldular - Resim : 1

10 BİN DOĞUMDAN YALNIZCA BİRİNDE GÖRÜLÜYOR

Ulusal Vahşi Yaşam Federasyonu'na göre albinizm nadir görülür  ve yalnızca her iki ebeveyn de mutasyona uğramış genler taşıdığını gösterir. Bir memelinin her 10.000 doğumundan yalnızca biri gerçek bir albino üretir, ancak lösizm, özellikle kangurularda daha da nadir görülür.

 Dünya üzerinde onlardan çok az var, herkes onları arıyordu... Aniden hep birlikte ortaya çıkıp sonra kayboldular - Resim : 2

HAYATTA KALMA ORANLARI DÜŞÜK

Cosmo ve Down Under arazisindeki koruma alanındaki kangurular, renklerine rağmen sağlıklı kabul ediliyor. Uzmanlar Güney Yarımküre topraklarında kamuflaj yapamamaları nedeniyle hayatta kalma oranlarının düşük olduğunu ifade etti.