Dünya yıldızı futbolcudan Gazze çağrısı: “Dünya liderlerini, masumların katledilmesini engellemeye çağırıyorum”

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’un Mısırlı dünyaca ünlü yıldızı Mohamed Salah, İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze için yardım çağrısı yaptı. Salah sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazze halkının acilen gıdaya, suya ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Dünya liderlerini, masumların katledilmesini engellemeye çağırıyorum. İnsanlık galip gelmeli" dedi.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalarda can kaybı artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail saldırılarında 3 bin 478 Filistinli hayatını kaybederken 12 bin 65’i ise yaralandı.

İsrail’in saldırılarına spor dünyasından birçok isim tepki göstermeye devam ediyor. Bu isimlerden biri de İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’un Mısırlı dünyaca ünlü yıldızı Mohamed Salah oldu.

Dünya yıldızı futbolcudan Gazze çağrısı: “Dünya liderlerini, masumların katledilmesini engellemeye çağırıyorum” - Resim : 1

"GAZZE HALKININ GIDAYA, SUYA VE TIBBİ MALZEMEYE İHTİYACI VAR"

Mohamed Salah, Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayarak sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Mısırlı oyuncu, "Gazze halkının acilen gıdaya, suya ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Dünya liderlerini, masumların katledilmesini engellemeye çağırıyorum. İnsanlık galip gelmeli" açıklamasında bulundu.

Dünya yıldızı futbolcudan Gazze çağrısı: “Dünya liderlerini, masumların katledilmesini engellemeye çağırıyorum” - Resim : 2