Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri hem yurt içi hem yurt dışı ihracata devam ediyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ağustos ayının ortalarında başlayan Çekirdeksiz Sultaniye üzüm hasadı hala sürüyor. Dünyaca ünlü olan Çekirdeksiz Sultaniye üzümü her gün 5 tır yurt dışı ihracata, 15 kamyon ise yurtiçi pazarlarına olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılıyor.

Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri hem yurt içi hem yurt dışı ihracata devam ediyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ağustos ayının ortalarında başlayan Çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin hasadı ekim ayının sonlarında hala devam ediyor. Oldukça verimli ve güzel geçen hasat üreticiyi gülümsetti. Verimli Sarıgöl Ovasında yetişen üzümler yurt dışı 5 tır, yurt içi 15 kamyon olmak üzere pazarlara gönderiliyor.

ÖRTÜ ALTI BAĞLARDA KESİMİ GERÇEKLETİRİLİYOR

Manisa'nın dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümünün başkenti olarak bilinen Sarıgöl Ovasında, üzüm kesim çalışmaları son günlerde hız kazandı. Ağustos ayının 20'sinden sonra başlayan üzüm hasadı hız kesmeden aralıksız olarak devam ediyor. Örtü altı bağlardan kesimi gerçekleştirilen taze üzümler kamyonlarla soğuk hava depolarında götürülürken buradan da yurt dışına ihracatçı firmalar kanalı ile ihraç ediyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan kesim işlemi kamyon doluncaya kadar devam ediliyor. Örtü altında taze olarak doğal afetlerden korunan üzümlerin kalitesi daha korunma işlemi sayesinde daha da yüksek oluyor. Yetkililer Sarıgöl'den günlük 5 tır ihracata, 15 kamyonda yurt içinde çeşitli illere gönderilmek üzere ilçeden çıkışının yapıldığı belirtildi.

 

Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri hem yurt içi hem yurt dışı ihracata devam ediyor - Resim : 1