Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz kimdir? Yaptığı sağlık programlarıyla gündeme gelen Mehmet Öz nereli ve kaç yaşındadır?

Yayımladığı kitaplar ve sağlık programlarıyla ünlü Dr.Mehmet Öz ABD ara seçimlerinde Senato'ya aday olan isimlerden biri oldu. Türk asıllı Mehmet öz kimdir ? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte tüm detaylarıyla Mehmet Öz…

Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz kimdir? Yaptığı sağlık programlarıyla gündeme gelen Mehmet Öz nereli ve kaç yaşındadır?

Türk doktoru Mehmet Öz uzun yıllardır ABD kamuoyunda yaptığı televizyon programlarıyla tanınmaktadır . Öz, tıp ve televizyon dünyasındaki popülaritesini siyaset sahnesine taşıdı. ABD ara seçimlerinde en çok konuşulan isimlerden oldu.
 
Dr. Mehmet Öz’ün hayatı
 
11 Haziran 1960 tarihinde ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Cleveland kentinde dünyaya gelen Mehmet Öz aslen Çerkezdir.

 Annesi Suna Öz ve babası Mustafa Öz, eğitimleri için 1955 yılında Konya'dan ABD'ye yerleşti. 'Seval' ve 'Nazlım' adında iki kardeşi bulunan Öz lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamladı.

Mehmet Öz, minimal invasif kalp cerrahisi, tamamlayıcı ilaç, kalp bakımı sonuç analizi ve kalp değişimi ile ilgili araştırmalarda bulundu.

Kliniksel uzmanlık alanları ise minimal invasif kalp cerrahisi, kalp cerrahisi, kalp kapakçığı ve aort cerrahisi, yetişkin kalp nakli, mekanik kalp yardımcılığı ve koroner baypas olarak kayıtlara geçmektedir. 

Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz kimdir? Yaptığı sağlık programlarıyla gündeme gelen Mehmet Öz nereli ve kaç yaşındadır? - Resim : 1

Dr. Öz Forbes dergisi tarafından 2011 yılının en etkili 3. kişisi seçildi. Bir çok ödüle imza atan başarılı doktor ; Hippocrates Magazin dergisi tarafından 'Yılın Doktoru', Healthy Living Magazine dergisi tarafından 'Milenyum'un İyileştiricisi', New York Magazin dergisi tarafından 'Yılın En İyi Doktoru', World Economic Forum tarafından 'Yarının Küresel Lideri' seçildi. Aynı zamanda 1996 yılında 'Yılın Türk-Amerikalısı' seçildi.

Mehmet Öz, 2022 yılı itibarıyla Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi Kardiyoloji Direktörlüğü'nün yanı sıra Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi'nde cerrah olarak kariyerine devam ediyor.

Yaşamını New Jersey’de sürdüren Mehmet Öz akıcı bir şekilde Türkçe konuşmaktadır. Öz’ün 350’nin üzerinde orijinal yayına, kitaplara, makalelere ve patente sahiptir.

Televizyon Programları ve Kitapları

"Dr. Öz'le İkinci Bir Görüş" Discovery Health

"Hayat Çizgisi" Discovery Health

"Daily Rounds" Discovery Health

"Yiyecekler Hakkındaki Gerçek" Discovery Health

"Live Transplant" Discovery Health

"National Body Challenge" Discovery Health

"Siz: Diyettesiniz" Discovery Health

"Dr. Öz'e Sorun" The Oprah Winfrey Show