Dünyaca ünlü oyuncu Afganistan için Instagram hesabı açtı

Dünyaca ünlü sanatçı Angelina Jolie, Afganistan'da son dönem yaşanan olaylara dikkat çekmek hedefiyle Instagram’a katıldı.

Dünyaca ünlü oyuncu Afganistan için Instagram hesabı açtı

Ünlü oyuncu Angelina Jolie, Afganistan'da son dönem yaşanan sorunlara dikkat çekmek için Instagram hesabı açtı. Bir Afgan kızın kendisine yazdığı mektubu paylaşan Jolie, "dünyanın en yetenekli insanları" olarak tanımladığı Afgan mültecilerin yük gibi görülmesinin "mide bulandırıcı" olduğunu dile getirdi.

Ünlü sanatçı, yeni açtığı sosyal medya hesabı üzerinden, “Temel insan hakları için mücadele veren insanların hikayelerine” yer vereceğini belirtti.

Dünyaca ünlü oyuncu Afganistan için Instagram hesabı açtı - Resim : 1

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) iyi niyet elçisi olan Angelina Jolie, 11 Eylül'den iki hafta önce Afganistan'da Taliban'dan kaçan Afgan mültecilerle görüştüğünü de yazdı.

Afganların ülkelerini saran korku ve belirsizlik nedeniyle yeniden yurtlarından olmaları karşısında çok üzüldüğünü yazan Angelina Jolie, “Bunca harcanan zaman ve paradan sonra, dökülen kanın ve kaybedilen hayatların bu sonuca ulaşması, anlaşılması imkânsız bir başarısızlık” ifadelerini kullandı.