Dünyada bu ineğin eşi ya benzer özelliği yok! Fiyatı tam tamına 4.8 milyon dolar... Alana hayırlı olsun

Dünyada bu ineğin eşi ya benzer özelliği yok. Devasa boyutlardaki Nelore cinsi beyaz ineğin fiyatı tamı tamına 4.8 milyon dolar, Türk Lirası bazında ise 154 milyon 550 bin 592 TL değerindeki inek, Brezilya'da geçtiğimiz günlerde satıldı. Alana hayırlı olsun.

Dünyada bu ineğin eşi ya benzer özelliği yok! Fiyatı tam tamına 4.8 milyon dolar... Alana hayırlı olsun

Brezilya'da, Viatina-19 FIV Mara Imóveis adlı 4,5 yaşındaki Nelore cinsi inek, geçtiğimiz günlerde tamı tamına 4.8 milyon dolar, Türk Lirası bazında ise 154 milyon 550 bin 592 TL'ye satıldı. İneğin fiyatı dudak uçuklatırken inek, pek çok çiftçinin hayallerini süsledi. 

Dünyada bu ineğin eşi ya benzer özelliği yok! Fiyatı tam tamına 4.8 milyon dolar... Alana hayırlı olsun - Resim : 1

ÇİFTÇİLERİN RÜYALARINI SÜSLEYEN ÖZELLİKLERE SAHİP

Diğer inek türlerinden farklı bir görüntüye sahip olan Nelore cinsi inekler, aynı zamanda çiftçilerin rüyalarını süsleyen özelliklere de sahip. Nelore inekleri, parlak beyaz kürkleri ve omuzlarının üzerinde belirgin bir soğanlı kambur ile karakterize edilen bir cinstir. Oklahoma Eyalet Üniversitesi'ne göre, gevşek, sarkık derilerinden ve birçok Avrupa ırkından iki kat daha büyük ve yüzde 30 daha fazla ter bezlerine sahip olmalarından kaynaklanan daha yüksek sıcaklıklara karşı doğal olarak yüksek dirençleri vardır.

Dünyada bu ineğin eşi ya benzer özelliği yok! Fiyatı tam tamına 4.8 milyon dolar... Alana hayırlı olsun - Resim : 2

GEÇTİĞİMİZ YILDAN BU YANA DEĞERİNE 500 BİN DOLAR KATTI

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında başka bir kişiye satılan Viatina-19 FIV Mara Imóveis, o dönemden bu zamana değerine 500 bin dolar katarak 4,8 milyon dolara satıldı.