Dünyada o gün 360 milyon kişi ölecek. Saklanacak hiçbir şey yok... Ellerimizi bağlayıp bekleyeceğiz

Dünya genelinde nükleer savaş tehdidi artmaya devam ediyor. Araştırmacılara göre olası bir nükleer savaşta dünya genelinde 360 milyon kişi hayatını kaybedecek. Üstelik bu savaştan kaçmak da pek mümkün değil.

Dünyada o gün 360 milyon kişi ölecek. Saklanacak hiçbir şey yok... Ellerimizi bağlayıp bekleyeceğiz

Dünya genelinde birçok kişi tarafından bilinen kıyamet saati hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz günlerde kaleme alınan kıyamet saati hakkında flaş bir gelişme yeniden gündem oldu. 

Kıyamet Günü Saati, “nükleer savaşa doğru yürüdüğümüz” konusunda uyarıda bulundu. Kıyamet Günü Saati’nin arkasındaki ekip olan Atomik Bilimciler Bülteni, saatler içinde yüz milyonlarca insanı öldürebilecek küresel bir nükleer savaşın potansiyel olarak yıkıcı sonuçlarını ayrıntılarıyla anlatan bir uyarı yayınladı.

"SAKLANACAK BİR YER YOK" 

Kıyamet Günü Saati’nin nükleer kısmından sorumlu François Diaz-Maurin “Saklanacak Yer Yok: Bir Nükleer Savaş Sizi ve Neredeyse Herkesi Nasıl Öldürür” başlıklı makalesinde olası nükleer tehlikeleri ve sonuçlarını ele aldı.

360 MİLYON KİŞİ ÖLECEK

Öte yandan, ABD merkezli Newsweek dergisine konuşan uzmanlar, nükleer bir saldırının yaratacağı olası kayıpları değerlendirdi. Newsweek, Hindistan ve Pakistan arasındaki bölgelere isabet edecek bir nükleer füzenin doğrudan 27 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanabileceğini yazdı. Newsweek, eğer senaryo ABD ve Rusya arasında yaşanan küresel bir nükleer savaşa dönerse ise doğrudan etkilerden dünya çapında en az 360 milyon kişinin ölümüne neden olabileceğini yazdı.