Dünyadaki hiçbir inekte olmayan özellik sadece onda var, dünya rekorunu bile kaptı. Onu gören çiftçilerin hepsi ona sahip olmak istiyor

Dünyadaki hiçbir inekte olmayan bir özelliğe sahip olan inek, dünya rekorunu da elinde bulunduruyor. Onu gören, çiftçilerin hepsi ona sahip olmak için resmen can atıyor. Ancak yeni bir tanesi dünyaya gelene kadar sadece o var olacak. Dünyanın en uzun ineği Romeo, resmi olarak Guinness Dünya Rekorları kitabına adını yazdırmayı başardı.

Oregon'daki bir hayvan barınağı, Romeo adlı Holştayn öküzünün 1,8 metre 3 inçlik uzunluğuyla dünyanın en uzun öküzü olabileceğini söyledi. Creswell'deki Eve Hoşgeldin Hayvan Barınağı, şu anki rekorun sahibi olan Tommy adlı 1,8 metrelik 1 inçlik Massachusetts dümeni hakkında bilgi aldıktan sonra Romeo için Guinness Dünya Rekorları unvanını almaya karar verdiklerini söyledi.

Dünyadaki hiçbir inekte olmayan özellik sadece onda var, dünya rekorunu bile kaptı. Onu gören çiftçilerin hepsi ona sahip olmak istiyor - Resim : 1

RESMİ OLARAK DÜNYANIN EN UZUN ÖKÜZÜ

Sığınağın kurucusu ve işletmecisi Misty Moore, 6 yaşındaki Romeo'nun, 10 günlükken bir mandırada dana eti sandığından kurtarıldığından beri tesiste yaşadığını söyledi. Moore, KEZI-TV'ye yaptığı açıklamada, "Mandıraya giden bir bayandan kurtarıldı ve kadın, kasalardaki tüm buzağıları gördü ve beş tanesinin serbest bırakılmasını sağladı. Onları mandıradan aldıktan sonra sığınakla temasa geçti ve biz de Romeo ile Milo'yu alabildik." dedi. Moore, sığınağın Romeo'nun resmi olarak dünyanın en uzun öküzü olarak tanınması sürecinde olduğunu söyledi.