Dünyadan Türkiye'ye peş peşe taziye mesajları

Türkiye dün Gaziantep ve Mardin’den gelen iki benzer kaza haberiyle yasa boğuldu. Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada 15 kişi hayatını kaybetti. Gaziantep ve Mardin'deki kazalar sonrası ülkelerden peş peşe taziye mesajları yayımlandı.

Dünyadan Türkiye'ye peş peşe taziye mesajları

Mardin ve Gaziantep'te 35 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazaları ile ilgili ülkeler taziye mesajları yayımladı. 

İSVEÇ

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Mardin ve Gaziantep'teki trafik kazalarında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Linde, Twitter'dan paylaştığı mesajında, kazaları üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Gaziantep ve Mardin'de dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." ifadelerini kullandı.

İRAN

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Gaziantep-Nizip Otoyolu'nda meydana gelen trafik kazası nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Bilgi Merkezine göre Kenani, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına da taziyelerini iletti, yaralılara ise acil şifa diledi.

LİBYA VE KUVEYT

Libya ve Kuveyt, Gaziantep ile Mardin'deki trafik kazalarında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türk hükümeti ve halkına söz konusu kazalarda yaşamını yitirenler için başsağlığı, yaralılara şifa dileklerinde bulunuldu.

ÖZBEKİSTAN

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Mardin ve Gaziantep'teki trafik kazalarında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı yolladı.

Mirziyoyev, Mardin ve Gaziantep'teki trafik kazalarında hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara ise acil şifalar diledi.

ÜRDÜN

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazalarında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Açıklamada, kazalarda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuldu.

HAMAS

Hamas, Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazalarında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Açıklamada, kazalarda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuldu.

PAKİSTAN

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Gaziantep'teki trafik kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Açıklamada, bu keder anında Türkiye hükûmetine ve halkına en derin taziyelerin iletildiği kaydedildi.

GÜRCİSTAN

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Gaziantep'teki trafik kazasında yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye'de meydana gelen korkunç kaza sonucu can kayıplarını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi sunarız. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gürcistan bu zor anda yanınızda." ifadelerine yer verildi.

AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'teki trafik kazasında hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kazada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi ileten Aliyev yaralılara şifa diledi.