Dünyadan yok olma tehlikesi bulunan ve nadir görülen canlı ölü olarak bulundu! Cesedi çürümeye başlamıştı

Dünyadan yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan ve oldukça nadir görülen Akdeniz foku ölü olarak bulundu. Fırtına sebebi ile deniz seviyesi yükselen Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kıyıya vurmuş vaziyette bulunan Akdeniz foku görenleri üzdü.

Dünyadan yok olma tehlikesi bulunan ve nadir görülen canlı ölü olarak bulundu! Cesedi çürümeye başlamıştı

Dünyadan yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan ve oldukça ender görülen canlılar arasında yer alan Akdeniz foku kıyıda ölü olarak bulundu. Fırtına sebebi ile seniz seviyesinin yükseldiği Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kıyıya vurmuş vaziyette Akdeniz foku bulundu. 

KIYIDA UZANAN FOKU GÖRENLER NE YAPACAĞINI BİLEMEDİ

Dörtyol ilçesinde etkili olan fırtınayla birlikte su seviyesi yükselmiş ve deniz taşmıştı. Bölgede vatandaşlar, kıyıda telef olmuş Akdeniz fokunu fark etti. Kıyıda öylece uzanan foku gören vatandaşlar ilk önce ne yapacağını bilemeden fokun yaşayıp yaşamadığını kontrol ettti. Daha sonra nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz fokunun ölü olduğunu anlayan vatandaşlar yetkililere haber verdi.

Yetkililere haber veren vatandaşlar kıyı şeridinde ölü vaziyette uzanan Akdeniz fokunu  cep telefonuyla kayıt altına aldı.

 

Dünyadan yok olma tehlikesi bulunan ve nadir görülen canlı ölü olarak bulundu! Cesedi çürümeye başlamıştı - Resim : 1