Dünyanın en çalışkan canlısının o türü, tuhaf uyku alışkanlığıyla dikkat çekti. Havada asılı duruyor

Dünyanın en çalışkan canlılarından biri olarak kabul edilen arıların, o türü tuhaf uyku alışkanlığıyla dikkat çekti. Uyurken kayda alınan siyah ve gri renkli tüylü arı, kendisini ağzından bir kuru dala asarak uyumayı tercih ediyor. Uyurken vücudunun tamamı havada asılı dururken o sadece ağzıyla tutunarak uyuyor. Tuhaf arının tek ilginç özelliği de bu değil. Yumurtalarını farklı arıların yuvalarına bırakıyor.

Dünyanın en çalışkan canlılarından biri olarak kabul edilen arıların, bir türü olan guguklu arılar, tuhaf uyku alışkanlığıyla dikkat çekti. Uyurken kayda alınan görüntüleri sosyal medyada paylaşılan ilginç arının tek tuhaf özelliği uyku alışkanlığı değil. Guguklu arı terimi, guguk kuşlarının davranışlarını anımsatan şekilde yumurtalarını diğer arıların yuvalarına bırakarak kleptopasitik davranış geliştiren çeşitli farklı arı soyları için kullanılır.

KENDİLERİNİ KURU DALLARA ASIYORLAR

Uyurken kayda alınan siyah ve gri renkli tüylü arı, kendisini ağzından bir kuru dala asarak uyumayı tercih ediyor. Bununla birlikte guguklu arılar, polen toplayan yapılara (scopa) sahip olmadıkları ve kendi yuvalarını inşa etmedikleri için hemen hemen tüm durumlarda kolayca tanınırlar.