Dünyanın en ilginç tren seferi iptali olabilir... Sırf bu sebeple bir ay boyunca seferler iptal edildi

Dünyanın belki de hiçbir yerinde duyulmamış bir sebeple tren seferleri iptal edildi, hatta bir ay boyunca da hat kapalı olacak. Bunun nedeninin ise porsukların demir yolu raylarının altına girmesi olarak açıklandı. Kuzey ve güney bölgede trenlerin durmasına sebep olan porsuklar, başka bölgelere taşınana kadar tren çalışmayacak.

Dünyanın en ilginç tren seferi iptali olabilir... Sırf bu sebeple bir ay boyunca seferler iptal edildi

Hollanda'nın kuzey ve güney bölgelerinde meydana gelen olayda, salı günü öğleden sonra güneydeki Den Bosch ve Boxtel şehirleri arasındaki yoğun bir tren hattında, hayvanların rayların taşındığı yere hendek kazması üzerine tüm trenler durduruldu. Ulusal demiryolu şirketi, hattın en az bir hafta hizmet dışı kalacağını söyledi.

Dünyanın en ilginç tren seferi iptali olabilir... Sırf bu sebeple bir ay boyunca seferler iptal edildi - Resim : 1

HİZMET DIŞI KALDI

Hollanda demiryolu ağını yöneten şirket ProRail yaptığı açıklamada, kazının rayların çökebileceği ve ardından tren trafiğinin güvenliğinin artık garanti edilemeyeceği anlamına geldiğini söyledi. Bu ayın başlarında, porsuklar da Friesland eyaletinin kuzeyindeki Molkwerum köyünün yakınında rayların altına girerek, işçiler hayvanları taşımak için izin isterken gelecek aya kadar bir hattı hizmet dışı bıraktı.

Dünyanın en ilginç tren seferi iptali olabilir... Sırf bu sebeple bir ay boyunca seferler iptal edildi - Resim : 2

İZİN ALMALARI GEREKİYOR

Porsuklar Hollanda'da korunan hayvanlardır, bu nedenle demiryolu işletmecilerinin onarım başlamadan önce onları hareket ettirmek veya yaşam alanlarını bozmak için izin alması gerekir. Hollanda demiryollarının bakımını yapan şirket ProRail'in CEO'su John Voppen, prosedürlerin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Dünyanın en ilginç tren seferi iptali olabilir... Sırf bu sebeple bir ay boyunca seferler iptal edildi - Resim : 3

TRENLERİ TEHLİKEYE SOKUYOR

Bir açıklamada, "Yolcuların ve taşıyıcıların çıkarları için, daha hızlı harekete geçebilmek için daha fazla alana ihtiyaç var" dedi. Bu konuda tabii ki Altyapı ve Su Yönetimi Bakanlığı ile acil istişare halindeyiz” dedi. ProRail, porsukların birçok Hollanda tren rayını taşıyan toprak bentlerin dik kenarlarını kazmayı sevdiklerini söylüyor. Bu, rayların alçalmasına ve trenlerin tehlikeye girmesine neden olabilir. Şirket, web sitesinde "porsuklarla birlikte yaşamak gerçek bir bilmece olabilir" dedi.