Dünyanın en iyi tırmanıcısı, düz yolda yürür gibi dik yamaca tırmandı. Ancak bir gözü hep arkadaydı. Beklediği biri var

Dünyanın en iyi tırmanıcılarından biri olan ayı ve yavrusu, karla kaplı dik bir yamaçta zirveye ulaşmaya çalışırken görüntülendi. Anne ayının kolaylıkla çıktığı yamacı, bir türlü çıkmayı beceremeyen yavrunun sevimli halleri sosyal medyada büyük beğeni topladı. Bir gözü arkada olan anne ise zirveye çıktı ancak yavrusunun epey yolu vardı. Yamacın bir noktasına kadar gidip yavrusunun çıkmasını bekledi. Pes etmeyen yavru, sonunda yamacı tırmanmayı başardı ve annesiyle birlikte yollarına gittiler.

Dünyanın en iyi tırmanıcı canlılarından biri olan ayı, karla kaplı dik bir yamaca tırmanırken saniye saniye kaydedildi. Ayının bir gözü sürekli arkadaydı çünkü yavrusu da arkasından yamaca tırmanmaya çalışarak geliyordu. Yılların tecrübesine sahip ayı, düz yolda yürür gibi pençeleriyle yamaca tutanarak oldukça rahat bir şekilde tırmanırken yavru, tecrübesizliğinin sıkıntısını yaşadı.

HİÇ PES ETMEDİ

Yukarı tırmanırken zaman zaman kar sebebiyle yamaçtan kayan yavru pes etmeden tırmanmaya devam etti. Anne ayı, en tepeye çıktıktan sonra arkasına bakınca yavrusunun çok geride olduğunu fark etti. Yamacın bir noktasına kadar gidip yavrusunun çıkmasını bekledi. En sonunda tırmanmayı başaran minik yavru ve annesi, zorlu yolu tamamlamanın verdiği mutlulukla yollarına devam ettiler.