Dünyanın en kötü yemekleri listesi açıklandı: 7. sırada bir Türk yemeği var

Taste Atlas adlı bir web sitesi tarafından dünyanın en kötü yemekleri listesi hazırlandı. Listenin 7. sırada ise bir Türk yemeği var.

Dünyanın en kötü yemekleri listesi açıklandı: 7. sırada bir Türk yemeği var

Ankete katılan 200 bin kişi, 100'den fazla ülkeden yemekleri değerlendirdi. Anket sonucunda, dünyanın en kötü yemekleri arasında ilk 10'a giren iki Türk yemeği oldu.

Listede ilk sırada, İzlanda'nın tütsülü köpek balığı eti olan "Hakarl" yer aldı. Hakarl, çürümeye bırakıldıktan sonra tüketilen bir yemek ve keskin bir kokusu ve tadı olduğu için "dünyanın en kötü yemeği" olarak kabul ediliyor.

İkinci sırada, İsrail'in şehriye casserolesi olan "Yeruşalmi Kugel" yer aldı. Yeruşalmi Kugel, haşlanmış patates, yumurta, un ve baharatlardan yapılan bir yemek ve bazı kişiler tarafından "aşırı ağır" ve "tatsız" olarak değerlendiriliyor.

Üçüncü sırada, Amerika Birleşik Devletleri'nin "Ramen burger" yer aldı. Ramen burger, ramen eriştesi, sos, et ve sebzelerden yapılan bir hamburger ve bazı kişiler tarafından "görüntüsüne rağmen lezzetsiz" olarak değerlendiriliyor.

Listeye giren Türk yemekleri ise şunlar:

* 7. sırada: Lahana çorbası (Pancar Çorbası)

* 59. sırada: Kaymaklı kayısı

Lahana çorbası (Pancar çorbası) Ordu’nun en sevilen çorbalarından biri olmasına rağmen, bazı kişiler tarafından "tatsız" olarak değerlendiriliyor.