Dünyanın en merhametsiz hayvanı sanılıyordu... Sivri ucuyla 'besleme oyar gözünü' deniyordu... Yol ortasında yaptığı hareket gözleri şelale yaptı

Dünyanın en merhametsiz hayvanlarından biri olduğunu düşünülen karganın yol ortasında yaptığı kayda alan sürücü, aslında onun ne kadar merhametli ve yardımsever olduğunu gözler önüne serdi. Araçların geçtiği bir otoyolda, karşıdan karşıya geçmeye çalışan kirpiyi gören karga, onun arabaların altında ezilmemesi için yoldan hızlıca geçmesi gerektiğini gösteren hareketler yaptığı görüldü. O anları izleyenlerin gözleri şelale oldu.

"Besle kargayı, oysun gözünü" atasözüyle anılan kargaların, genelde nankör ve merhametsiz hayvanlar olduğu düşünülür. Ancak bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler, gerçeğin pekte öyle olmadığını ortaya koydu. 

Dünyanın en merhametsiz hayvanı sanılıyordu... Sivri ucuyla 'besleme oyar gözünü' deniyordu... Yol ortasında yaptığı hareket gözleri şelale yaptı - Resim : 1

YARDIMSEVER KARGA 

Otoyolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan kirpiyi gören karga, onun karşıya geçmesi için yardımda bulundu. Vızır vızır araçların geçtiği yoldan bir an önce karşıya geçmesi gerektiğini düşünen karga, kirpiyi arkasından ittirerek hızlanmasını sağladı. O anlar izleyenleri duygulandırdı.