Dünyanın en tehlikeli yaratıklarından yüzlercesi tek bir kıyıya toplandı. Havadan çekilen görüntülere, bakan dönüp bir daha baktı

Kasırganın etkili olduğu bölgede, milyonlarca canlı bu şiddetli hava olayınca etkilenirken sadece onların etkilenmediği görüldü. Hepsinin bir arada görüldüğü sahilde, pek çoğunun hamile olduğu anlaşıldı. Leopar köpek balıkları, kendilerini ve yavrularını korumak için kendilerine güvenli bir bölge buldu. Kaydedilen görüntülerde, onlarca köpek balığının bir arada görülmesi dikkat çekti.

Dünyanın en tehlikeli yaratıklarından yüzlercesi tek bir kıyıya toplandı. Havadan çekilen görüntülere, bakan dönüp bir daha baktı

Tropikal bir fırtına olarak Hilary, geçen çarşamba günü erken saatlerde oluştu ve perşembe sabahı bir kasırgaya dönüştü. Saatte 140 mil hızla devam eden rüzgar hızlarıyla Cuma sabahı erken saatlerde güçlendi. Fırtına, hafta sonu Kategori 1 kasırga olarak Baja California'yı vurmadan önce rüzgarlar zayıfladı. Fırtına o zamandan bu yana daha da zayıflayarak Kaliforniya'nın iç kesimlerine doğru ilerleyerek tropikal bir fırtınaya dönüştü, ancak yine de yoğun yağış ve sel tehdidi oluşturmaya devam etti. Tipik olarak köpekbalıkları, kasırgalar veya güçlü fırtınalar sırasında daha derin sularda güvenlik ararlar, ancak daha önce Twitter olan X'te paylaşılan bir videoda en az iki yüz hamile leopar köpek balığı etkilenmemiş görünüyordu.

 İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

"Bu sabah #LaJolla açıklarında tonlarca leopar #köpekbalığı ve yarasa vatozları  #HuricaneHilary'nin #SanDiego'ya girmesinden bir gün önce. Fırtınadan sonra onları tekrar kontrol etmek ilginç olacak. Orada güvende kalın! " Point Loma Nazarene Üniversitesi'nde biyoloji profesörü olan Andrew Nosal, sığ suda yüzen köpekbalıklarının videosunu sosyal medyada paylaştı. Video 57.000'den fazla kez görüntülendi.

Dünyanın en tehlikeli yaratıklarından yüzlercesi tek bir kıyıya toplandı. Havadan çekilen görüntülere, bakan dönüp bir daha baktı - Resim : 1

 KORKUYLA GEBELİKLERİNİ HIZLANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

 Nosal, Newsweek'e leopar köpek balıklarının çoğunlukla hamile kadınlar olduğunu söyledi. Köpekbalıkları genellikle La Jolla kıyı şeridinde toplanır çünkü kıyı boyunca en sakin ve en sıcak sulara sahiptir. Nosal, "Çalışma hipotezimiz, gebeliği hızlandırmak için embriyolarını kuluçkaya yatırdıkları yönünde" dedi. Ancak Nosal, kendisi ve ekibinin, fırtınanın köpekbalıklarının güvenlik için daha derin sulara kaçmasına neden olup olmayacağını merak ettiklerini söyledi. Köpekbalıkları yaklaşan bir kasırganın öncesinde barometrik basınçtaki değişikliği hissedebilir. Yanıtları türe bağlı; bazı köpekbalıkları daha derin sular arıyor. Genellikle daha büyük türler olan diğerleri yerinde kalır.

 KASIRGA TAHMİNLERİNE YARDIMCI OLUYORLAR

Onların yanıtı, bazı uzmanların kasırga tahminine yardımcı olmak için oşinografik verileri yakalamak amacıyla köpek balıklarını etiketlemesine yol açtı. Hava durumu uzmanları köpek balıklarının yeteneklerinden etkileniyor. AccuWeather'ın tahmin operasyonları direktörü Dan DePodwin daha önce Newsweek'e "Ayrıca her zaman yeni yöntemler arıyoruz ve onlara açığız" dedi. "Şu anda kasırgaları tahmin etmek için köpek balıklarını kullanmıyor olsak da, köpek balıklarını gözlem veri noktaları olarak kullanmayı ve bunun gelecekte tahminlere nasıl fayda sağlayabileceğini görmeyi amaçlayan mevcut bilimsel araştırmaları tanıyor ve alkışlıyoruz." dedi.  Leopar köpek balıkları kuluçka noktalarını terk etseler bile geri dönmeleri çok uzun sürmedi.

Dünyanın en tehlikeli yaratıklarından yüzlercesi tek bir kıyıya toplandı. Havadan çekilen görüntülere, bakan dönüp bir daha baktı - Resim : 2

İKİ YÜZ KÖPEK BALIĞI VARDI

Nosal, pazartesi günü Newsweek'e "Bu sabah itibariyle o noktada hâlâ yaklaşık iki yüz köpek balığı vardı" dedi. "Fırtına sırasında geçici olarak daha derin sulara gidebilirlerdi, ancak en azından bu sabah fırtına bittiğinde normal davranışlarına geri dönmüşlerdi." dedi. Tropikal Fırtına Hilary, Kaliforniya'dan geçerken bölgede önemli miktarda su baskınına neden oldu, ancak fırtınanın olumsuz etkileri köpek balıklarını normal aktivitelerinden caydırmak için çok az şey yaptı.