Dünyanın en zehirlileri arasında yer alıyor…Artvin’de bir bahçede belirdi… Tüyler ürperten sözler : Adrenalin boşalması yaşadım

Havaların ısınmasıyla beraber yılanlar uykularından uyanarak yurdun dört bir yanında ortaya çıkmaya başladı. Zehirli ve zehirsiz türleri yurdumuzda yaşarken dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan Hopa engereği Artvin’de sık sık görülmeye başlandı. Bir vatandaş kendi çay bahçesinde yılanı gördüğünü belirterek “müthiş bir adrenalin boşalması yaşadım” ifadelerini kullandı.

 Yaz aylarının gelmesiyle beraber uykusundan uyanan yılanlar için peş peşe uyarılar yapılmıştı. Topraktan fışkırırcasına ortalıklarda dolaşan yılanlardan korkutan bir haber geldi. Dünyanın zehirli yılanları arasında yer alan Hopa engereği  sık sık görülmeye başlandı.

“YILANI GÖRÜNCE ADRENALİN BOŞALMASI YAŞADIM”

Genellikle çay bahçelerinde görülen yılan, son yıllarda sıkça görülmeye başladı. Bahçesinde Hopa engereğine rastlayan Adem Durmuş yaptığı açıklamada “Çay bahçesinde eğrelti temizliği yaparken yılanla göz göze geldim. Çay temizliğinde elle yaptığımız için köklerine yakın başta çay hizasında oluyor. Yılanla göz göze gelince müthiş bir adrenalin boşalması yaşadım, 1 metreden daha kısa bir mesafeydi” ifadelerini kullandı.