Dünyanın en zengin insanlarından biri Jeff Bezos işe girişlerde sadece bu 2 soruyu soruyor

Dünyanın en başarılı ve en zengin adamlarından biri olan Jeff Bezos, Amazon'da çalışacak kişilere mülakatta sadece iki soru soruyor. Bezos'un sorularına yanıt veren ise en büyük teknoloji şirketlerinden birinde çalışma fırsatı yakalıyor.

Dünyanın en zengin insanlarından biri Jeff Bezos işe girişlerde sadece bu 2 soruyu soruyor

En büyük teknoloji şirketlerinden Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amazon'un potansiyel çalışanlarına mülakatta doğru adayı seçmek için sorduğu iki benzersiz soru olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en başarılı ve zengin adamlarından biri olan Jeff Bezos'un şirketinde çalışacak çalışanı seçmesi aslında sandığınızdan daha kolay. İş görüşmesinde sordıuğu iki soruya yanıt verenleri işe alan Bezos'un soruları merak ediliyor.

AMAZON'DA ÇALIŞMAK İÇİN 2 SORU

Amazon çalışanı Ann Hiatt, Jeff Bezos ile yüz yüze geldiğinde onu hemen işe almadan önce ona sadece iki soru sorduğunu açıkladı. 2002 yılında küçük mülakatlardan sonra Jeff Bezos ile asistanlık işi için görüşen Hiatt, sadece iki soru cevapladı. Bezos'un sorularına biraz kafa karıştırıcı bir şekilde başladığını ve ondan 'Seattle kentindeki cam bölme sayısını tahmin etmesini' istediğini anlattı.

Soruyu hızlıca düşünen Hiatt, Bezos'a bir sayı belirlemenin en iyi yolunun şehrin nüfusunu almak ve ardından evleri, ulaşım araçları, ofisleri ve okulları olup olmadığına bağlı olarak bir rakam oluşturmak olduğunu söyledi.

Bezos'un ikinci sorusu daha basit ve genel bir soruydu. Bezos, 'kariyer hedefleriniz neler?' sorusunu yöneltti. Hiatt daha sonra bu fırsatı değerlendirerek, 'Amazon'da çalışmak' olduğunu söyledi. Amazon, kendisinden bir şeyler öğrenmek ve örnek almak istediği hırslı, tutkulu insanlardan oluşuyordu. Sorulara verilen yanıtların ardından Jeff Bezos, işe almak için hiç zaman kaybetmedi.