Dünyanın gözü bir anda oraya çevrilmişti! Sahilin ortasında duran esrarengiz topun sırrı çözüldü

Geçtiğimiz günlerde Japonya’nın sahil kıyısında bulunan bir metal top dünyanın gündemine oturmuştu. Japon yetkililer panik yaratan top hakkında resmi açıklama yapmazken İskoç Deniz Bilimleri Derneği'nden bir oşinograf olan Profesör Mark Inall, topun bir şamandıra olduğunu ifade etti.

Dünyanın gözü bir anda oraya çevrilmişti! Sahilin ortasında duran esrarengiz topun sırrı çözüldü

Japonya’da Hamamutsu kentindeki Enshu plajında bulunan gizemli top hem Japonya’nın hem de dünyanın gündeminde yer aldı. Sosyal medyada yayılan top sahil kapatılarak bomba imha uzmanları tarafından incelendi. Hakkında türlü türlü benzetmeler ve yorumlar yapılırken yetkililer resmi bir açıklama yapmadı.

Bir vinç yardımıyla sahilden kaldırılan top için Hamamtsu kentindeki yetkililer kürenin bir süre saklanacağını ve ardından imha edileceğini belirtti. BBC’de yer alan habere göre, Japonya’da kürenin gerçekte ne olduğunu açıklanmamış olması tartışma yarattı.

Dünyanın gözü bir anda oraya çevrilmişti! Sahilin ortasında duran esrarengiz topun sırrı çözüldü - Resim : 1

“HEMEN BİLİRİM O BİR ŞAMANDIRA”

Japonya medyasına konuşan yerel bir yetkili, “Hamamatsu şehrindeki herkesin endişelendiğini düşünüyorum, ancak artık orada olmadığı için rahatlamış durumdayım” dedi. İskoç Deniz Bilimleri Derneği'nden bir oşinograf olan Profesör Mark Inall, bunun ne olduğunu “hemen” bildiğini söyledi. BBC'ye konuşan Inall, “Bu çok tanıdık, aletleri okyanusta yüzer durumda tutmak için bunları kullanıyoruz" dedi. Profesör Inall, şamandıraların, şiddetli fırtınalarda ya da büyük bir balıkçı teknesi etkisiyle zincirlerinden kurtulabileceğini söyledi.