Dünyanın gözü G20 Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da kritik temaslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi kapsamında Yeni Delhi'ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Delhi'de peş peşe görüşmeler gerçekleştiriyor.

Dünyanın gözü G20 Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da kritik temaslar

Hindistan'ın ev sahipliğinde 9-10 Eylül'de "Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek" ana temasıyla düzenlenecek zirvede, liderlerin kapsamlı küresel ekonomik reformları ele alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi nedeniyle gittiği Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, G20 Zirvesi kapsamında bazı Devlet ve Hükümet Başkanlarıyla temaslarda bulunması öngörülüyor.

Dünyanın gözü G20 Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da kritik temaslar - Resim : 1

JAPONYA BAŞBAKANI'NI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için geldiği Hindistan’da Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için geldiği Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de resmi temaslarına başladı. Ziyaret kapsamında Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile bir araya geldi. Başbakan Fumio’yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otelin girişinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan karşıladı. Kabulde Fidan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile Zafer Çubukçu da yer aldı. İki lider görüşmede küresel ve bölgesel konuları ele aldı.

Dünyanın gözü G20 Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hindistan'da kritik temaslar - Resim : 2