Dünyanın ilk sanal savunma fuarına yoğun ilgi

Dünyanın ilk sanal savunma fuarı ziyarete açıldı. Fuarın ziyaretçi sayısı 65 bin 757'ye ulaştı.

Dünyanın ilk sanal savunma fuarına yoğun ilgi

Dünyanın ilk sanal savunma fuarı, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında internet ortamında ziyarete açıldı. Sanal SAHA EXPO'ya katılan firma sayısı 304'e yükseldi, fuarın ziyaretçi sayısı 65 bin 757'ye ulaştı.

En fazla yurt dışı ziyaretçi Bangladeş, Pakistan, Malezya, Ukrayna, Hindistan, Birleşik Krallık, Nijerya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerden geldi. Başlangıçta sergilenen üç boyutlu ürün sayısı 355 iken eklenen yeni ürünlerle bu sayı 536'ya çıktı.

Sanal fuar uygulaması, katılımcılardan gelen talepler ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda daha da geliştirildi. Uygulamanın son versiyonunda yazılıma mesaj sistemi eklendi. Ziyaretçiler sadece çevrim içi toplantı ile değil, mesajla da katılımcılarla iletişime geçebiliyor. Ziyaretçilerin stantları gezerken "kartvizitini bırak" tuşuna basarak ilettikleri bilgiler dosyaya aktarılarak kolayca takip edilebiliyor.

İstatistik bölümünde fuar katılımcıları stantlarını hangi ülkelerden kaç kişinin ziyaret ettiği, ziyaret edenlerin ülkeleri görülebiliyor.

Uygulamada ayrıca B2B iş görüşmesi sistemi güncellendi. Görüşülecek yerli ve yabancı firmaların detaylı bilgilerine sistemde yer verildi.