Dünyanın sonu işte tam da böyle gelecek... 73 milyon tane tonluk canlıyı gözlerini kırpmadan katlettiler. Yüzgecinden çorba yapıyorlar

Panama'da bir deponun içerisinde köpek balığı yüzgeci olduğu ihbarını alan ekipler depoya baskın yaptı. Baskında deponun içerisinden 6.7 ton köpek balığı yüzgeci çıkarıldı. Balıkçılar sayıyı öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Lüks davetlerde ikram edilen yüzgeç çorbasını çıkarmak için her yıl 73 milyon köpek balığının katledildiği öğrenildi.

Değeri nedeniyle balina kusmuğuyla birlikte en çok kaçakçılığı ve yasa dışı üretimi yapılan ürünlerden biri de köpek balığı yüzgeci. Panama polisi bir depoyla ilgili aldığı ihbardan sonra tonlarca köpek balığı yüzgeci ele geçirdi. 

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Orta Amerika ülkesi Panama'da polis, yasa dışı köpek balığı yüzgeci ticareti yapan kaçakçılara karşı operasyon düzenledi. Başsavcı Javier Caraballo düzenlediği basın toplantısında, operasyon kapsamında 6.7 ton yüzgeç ele geçirildiğini ve kaçakçılıkla bağlantılı 5 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

LÜKS DAVETLERDE ÇORBA OLARAK İKRAM EDİLİYOR 

Polis açıklamasında, Asya ülkelerine gönderilmek üzere hazırlanan yüzgeçlerin 1 kilosunun yaklaşık bin dolar değerinde olduğu belirtildi. Doğu Asya ülkelerinde köpek balığı yüzgeçlerinden yapılan çorba lüks davetlerde ikram ediliyor. Çin ve Japonya gibi ülkelerde yüzgeçlerin yaşlanmayı yavaşlattığına, iştahı arttırdığına ve hafızayı güçlendirdiğine inanılıyor.

HER YIL 73 MİLYON BALIK KATLEDİLİYOR 

Yüzgeç çorbası için her yıl en az 73 milyon balığın katledildiği tahmin ediliyor. Yakalanan köpek balıkları yüzgeçleri kesildikten sonra yeniden denize bırakılarak ölüme terkediliyor.
Köpek balığı yüzgeci kaçakçılığının yıllık değerinin 500 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Panama'da Kasım 2022'de düzenlenen ve 182 ülkenin katıldığı bir zirvede, kaçakçılığın önüne geçmek için 54 köpek balığı türünün koruma altına alınmasına karar verilmişti.