Dünyanın yeni ürkütücü gündemi adım adım yaklaşmaya başladı... İki hayvanda daha tespit edildi, acil durum çağrısı verildi.

Yaban hayatı sağlık uzmanları Salı günü, Kaliforniya'daki iki dağ aslanında kuş gribi tespit edildiğini ifade etti. ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarları da geçen bu hayvanlarda hafta kuş gribinin tespit edildiğini doğruladı. Söz konusu hastalıkların arttığı görüldüğü için acil durum çağrısı ilan edildi.

Dünyanın yeni ürkütücü gündemi adım adım yaklaşmaya başladı... İki hayvanda daha tespit edildi, acil durum çağrısı verildi.

Kaliforniya Balık ve Vahşi Yaşam Departmanı, Aralık ve Ocak aylarında Mono İlçesindeki Mono Gölü'nden iki dağ aslanından örnekler aldığını ifade etti. Numuneler, ön testler için Davis'teki California Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Laboratuvarına gönderildi. Ardından çıkan sonuçlar doğrultusunda iki dağ aslanında da kuş gribi tespit edildi.

 Dünyanın yeni ürkütücü gündemi adım adım yaklaşmaya başladı... İki hayvanda daha tespit edildi, acil durum çağrısı verildi. - Resim : 1

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Söz konusu virüsün hayvanlara yayılması hızla artarken önlemler alınması için acil durum ilan edildiği ifade edildi.  Dr. Jaime Rudd, ise kuş gribinin  dağ aslanları veya diğer memeli etoburları üzerinde "nüfus düzeyinde" bir etkiye sahip olmasını beklemediklerini söyledi. 

Dünyanın yeni ürkütücü gündemi adım adım yaklaşmaya başladı... İki hayvanda daha tespit edildi, acil durum çağrısı verildi. - Resim : 2