Dünyaya yılanla ilgili çok önemli uyarı... Tek ısırığı 22 kişiye kefen diktiriyor... Uykusundan uyandı

Yılanlarla sık sık karşılaşılan bölgede, bu defa görülen yılan herkesi korkuttu. Çünkü arabanın içinde buldukları gizli yılan, bir kral kobraydı. Haber verildikten sonra gelen uzman, eline saldığı sopa yardımıyla yılanı bulunduğu yerden çıkardı, bir yılan çantasına koydu ve doğaya saldı.

Dünyaya yılanla ilgili çok önemli uyarı... Tek ısırığı 22 kişiye kefen diktiriyor... Uykusundan uyandı

Hindistan'da arabanın içinde bulunan dev kobra herkesi şaşkına çevirdi. Çağrılan yılan uzmanı, onu bulunduğu yerden çıkarmak için bir sopa ile dürttü ve dışarı çıkması için zorladı. Oldukça büyük olan hayvanı, önce eliyle yakalayan yılan uzmanı, onu bir yılan çantasına koyduktan sonra doğaya saldı. Korkunç yılanın, kral kobra olduğu bildirildi. 

Dünyaya yılanla ilgili çok önemli uyarı... Tek ısırığı 22 kişiye kefen diktiriyor... Uykusundan uyandı - Resim : 1

SEL NEDENİYLE YAŞADIKLARI YERLERDEN ÇIKIYORLAR

Muson mevsiminde veya yoğun yağışlı günlerde sürüngenler sel nedeniyle saklandıkları yerlerden çıkarlar. Yılanlar soğukkanlı sürüngenler oldukları için vücut sıcaklıklarını düzenlemek için sıcak yerler ararlar. Motor bölmesi araç kapatıldıktan sonra bile saatlerce sıcak kalabildiğinden, araçlar yılanlar için mükemmel bir saklanma ve barınak sağlar. Muson mevsiminde bu tür vakaların sayısı artıyor ve bu da yağmur yağdığında daha dikkatli olmayı önemli hale getiriyor. Yılanların çoğu zararsızdır, ancak zehirli olanları da vardır. Bununla birlikte, birçok kişi bir yılan gördüğünde paniğe kapılır, bu da özellikle yüksek hızlarda aracın kontrolünü son derece zorlaştırabilir.

Dünyaya yılanla ilgili çok önemli uyarı... Tek ısırığı 22 kişiye kefen diktiriyor... Uykusundan uyandı - Resim : 2

SONU KÖTÜ BİTEBİLİR

Aracınızda bir sürüngen bulmak şok edici ve hatta ürkütücü olsa da, paniğe kapılmamak gerekir. Hayvanlar, kışkırtılmadıkça neredeyse her zaman zararsızdır. Yılanla tek başına mücadele etmeye çalışmak yanlış bir hareket olacaktır. Çünkü sonu kötü bitebilir bu sebeple çok tehlikelidir. En iyi çözüm, beklemek ve bu tür sürüngenlerle başa çıkabilecek bir profesyonel aramaktır.

Dünyaya yılanla ilgili çok önemli uyarı... Tek ısırığı 22 kişiye kefen diktiriyor... Uykusundan uyandı - Resim : 3

MUTLAKA KONTROL ETMELİSİNİZ

Bu sürüngenler, kentsel yerleşim alanlarında yaygın olarak görülmese de, daha geniş yeşil örtülü alanlarda çok yaygındır. Soğukkanlı sürüngenler olan yılanlar vücutlarını sıcak tutmak için daha sıcak ortamlar ararlar ve metalden yapılmış otomobiller onlar için iyi bir seçim olur. Bu nedenle herkesin araçlarını binmeden önce düzgün bir şekilde kontrol etmesi önemlidir. Aracınız evde dinlenirken yılanlardan kaçınmanın da birkaç yolu vardır. Yılanlar küçük yarıklara girebilir ve kendilerini göstermeden önce günlerce orada kalabilirler. Aracı sürmeden önce, özellikle aracı birkaç gündür kullanmadıysanız, bagajı açıp hızlı bir şekilde içini kontrol etmeniz her zaman iyi bir fikirdir. Aracın kabinine yılan girme olasılığı çok düşük olsa da, sürüş sırasında ön camda belirirse sizi ürkütebilir ve bu da kazalara neden olabilir.

Dünyaya yılanla ilgili çok önemli uyarı... Tek ısırığı 22 kişiye kefen diktiriyor... Uykusundan uyandı - Resim : 4