Dünyayı 2 yıl boyunca eve kapatan virüsten daha korkuncu geliyor... Bu belki de eve kapatmaktan beter yapacak. Tarih de verildi

Hava olaylarına bağlı olarak daha güçlü virüslerin çıkmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Belki de gelecek 10 ila 50 yıllık süre zarfında koronadan bile güçlü bir virüs bizleri etkileyecek. Virüsün küresel iklim krizine bağlantılı olarak çıkacağı ifade ediliyor. Tarih de artık dillendirilmeye başlandı.

Dünyayı 2 yıl boyunca eve kapatan virüsten daha korkuncu geliyor... Bu belki de eve kapatmaktan beter yapacak. Tarih de verildi

Küresel iklim krizinin derinleşmesiyle birlikte insanların etkilenebileceği hastalık sayısı da artıyor. 

Yeni virüslerin hava olaylarına bağlı şekilde artacağı tahmin ediliyor. İşte bu da ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olacak. 

Meteorologlar tarafından yapılan değerlendirmeye göre Gece gündüz sıcaklık farkı makası son yıllarda uzun dakikalar azaldı. Bu da virüslerin şoklanmaması anlamına geliyor. 

Yapılan araştırmalar önümüzdeki 10 ila 50 yıl arasında koronadan bile daha güçlü bir virüsün etkili olabileceğini söylüyor. Korona 2 yıl boyunca karantina uygulanmasına neden olmuştu. 

Meteoroloji Bey sayfasından da konu hakkında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Gece gündüz sıcaklık farkı makası son yıllarda uzun süre azaltılmış virüsler-bakteriler şoklanmıyor. Belki de gelecek 10 yıl 50 yıl içinde iklim felaketine bağlı covid-19 dan çok daha güçlü bir virüs çıkacak. Orta seviyedeki ve gelişmemiş ülkeler ekonomik anlamda büyük riskte. "