Dünya'yı tedirgin eden hastalık Türkiye'de de can aldı! Uzman isim en çok nerelerde gezdiğini açıkladı

Dünya genelinde ve can alan hastalık Strep A Türkiye’de de can alarak ve gittikçe yayılarak etkisini göstermeye başladı. Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, “Maalesef bizim ülkemiz genetik yatkınlık açsından orta riskli gurupta yer almaktadır. Okullar, kreşler gibi kalabalık ortamlar en sık bulaşmanın gerçekleştiği yerlerdir” dedi.

Dünya'yı tedirgin eden hastalık Türkiye'de de can aldı! Uzman isim en çok nerelerde gezdiğini açıkladı

Prof. Dr . Dr. Selami Süleymanoğlu  dünyanın yeni kabusu haline gelen ve çocuklarda can kaybına neden olan Strep A hakkında bilgilendirmelerde bulundu. En çok nerelerde görüldüğünü belirten Süleymanoğlu dikkat çekici uyarılarda bulundu.

BELİRTİLERİ AÇIKLANDI

En sık şikâyetin boğaz ağrısı olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, “Boğaz ağrısıyla beraber ateş, boyunda şişme diğer bulgularıdır. Küçük çocuklarda boğaz ağrısı daha az görülürken; ateşin yanında öksürük, burun akıntısı, gözlerde kızarıklık, iştahsızlık daha belirgin şikâyetlerdir” diye konuştu.

Dünya'yı tedirgin eden hastalık Türkiye'de de can aldı! Uzman isim en çok nerelerde gezdiğini açıkladı - Resim : 1

“KREŞLER EN SIK GERÇEKLEŞTİĞİ YERLER”

Strep A bakteri enfeksiyonunun bulaş yollarına değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, “Hastalık, hava yolu ile bulaşmakta ve hastalığın özellikle kapalı alanlarda, kalabalık arasında bulaşması kolaylaşmaktadır. Okullar, kreşler gibi kalabalık ortamlar en sık bulaşmanın gerçekleştiği yerlerdir” dedi.

Tedavi sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Prof. Dr. Süleymanoğlu, “Hastalığın tedavisi için doktorun önerdiği ilaçları uygun sürede ve eksiksiz kullanmaya dikkat edilmelidir. Tedavi başlandıktan sonra ilk 48 saat bulaştırmaya devam edeceği unutulmamalı ve bu süre içerisinde kalabalık ortamlardan uzak tutulmalıdır” diye devam etti.

 “HASTA OLANLARIN TOPLUMDAN UZAK DURMALARI GEREKİR”

Salgınları kontrol altında tutabilmek için yapılması gerekenlerin altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, “Maske kullanmak, el temizliği ve genel hijyenik kurallara uymak, hasta olanların toplumdan uzak durmaları salgınların kontrol altına alınmasında çok önemlidir” ifadelerini kullandı.